„Anatomia unei prăbușiri”, la Palatul „Lyra”

Duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Palatul Culturii Brăilene „Lyra”, cinefilii vor avea ocazia să vadă „Anatomia unei prăbușiri”, un film francez lansat anul acesta, o dramă judiciară de tip thriller, regizat de Justine Triet, după un scenariu co-scris de Triet și Arthur Harari.  Evenimentul este organizat de Cinefeel, primul Cinematograf de Artă din Brăila.

Filmul a avut premiera mondială la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes din 21 mai 2023, unde a câștigat Palme d’Or și Palm Dog Award și a concurat pentru Queer Palm. A fost lansat în cinematografe în Franța pe 23 august 2023, înregistrând peste un milion de bilete vândute. În România, filmul a intrat în cinematografe pe 3 noiembrie. 

Un film despre destrămarea relației de cuplu

Protagoniștii sunt Sandra, o scriitoare, soțul său, Samuel și fiul lor cu deficiențe de vedere, Daniel. Samuel este găsit mort în fața casei, în circumstanțe suspecte, iar Sara este pusă sub acuzare pentru crimă, deși detaliile trimit mai mult spre o sinucidere. Un an mai târziu, Daniel asistă la procesul mamei sale, care se dovedește o adevărată disecție a relației de cuplu a părinților săi. Un film despre o moarte suspectă al cărei singur martor de încredere se întâmplă să fie orb. Un sfârșit tensionat, care ridică și mai multe întrebări.

„Intenția mea a fost să creez un film care să prezinte destrămarea relației unui cuplu. Conceptul descrie atât prăbușirea fizică, dar și cea emoțională a unui corp într-o manieră tehnică, simbolizând declinul poveștii lor de dragoste. În centrul filmului se află lupta dintre un cuplu și un copil, analizând complexitatea împărțirii timpului într-o relație. Este o temă care, în opinia mea, nu este adesea explorată în cinematografie și ridică întrebări importante cu privire la reciprocitate, încredere și parteneriatul dinamic,” a declarat regizoarea, Justine Triet. 

Din distribuție fac parte actorii Sandra Hüller, Swann Arlaud, Samuel Theis și Milo Machado Graner.  

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0722 608 938.  

Foto:
Cinefeel/Facebook