Destine feminine pe scena Teatrului „Maria Filotti”, în weekend

Pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila  se vor juca în acest weekend două spectacole îndrăgite de public, de factură oarecum diferită, ambele construite însă în jurul unui personaj feminin.  

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, în Sala Mare va reveni „Harper Regan”, după un text de Simon Stephens, în traducerea lui Andrei Covaciu. Regia artistică îi aparține lui Vlad Massaci, iar scenografia, universul sonor și conceptul video poartă semnătura lui Andu Dumitrescu.  

Spectatorii o vor cunoaște sau o vor revedea pe Harper, o femeie, soție și mamă, aflată într-un moment de răscruce al vieții. Protagonista, interpretată cu talent și subtilitate de Mihaela Trofimov, va porni într-o călătorie în necunoscut, care poate fi deopotrivă orașul copilăriei, dar și sinele uitat, neglijat cu trecerea anilor. O întoarcere la origini și o renaștere în sine, o punere în scenă presărată cu simboluri multiple, vizuale și sonore, în care fiecare dintre noi ne putem regăsi. Din distribuție fac parte și Alin Florea, Nicholas Catianis, Liviu Pintileasa, Blanca Doba, Corina Borș, Ciprian Chiricheș, Emilia Mocanu și Adelin Ilie. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani. 

„Scene din viața Mariei Filotti”, un spectacol vesel și trist deopotrivă

Al doilea spectacol, o premieră a acestei toamne, va fi pus în scenă duminică,  26 noiembrie, de la ora 18.00. Este vorba despre „Scene din viața Mariei Filotti”, un omagiu adus, așadar, marii actrițe care a dat și numele teatrului brăilean, interpretată cu emoție de Ramona Gângă. Un spectacol biografic, muzical, vesel și trist deopotrivă, cu nuanțe satirice și parodice pe alocuri, menit să redea fața umană a protagonistei, dincolo de legendă.  

Regia artistică este semnată de Matei Lucaci Grünberg, Andreea Tecla este scenograful spectacolului, iar coloana sonoră este asigurată de Sever Bârzan. Alături de Ramona Gângă, pe scenă vor apărea și Valentin Terente în rolul fiului Mariei Filotti, Monica Ivașcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoș Ioniță, Sever Bârzan și elevi ai Liceului de Arte. Spectacolul nu are restricții de vârstă. 

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete sau accesând linkul.

Foto:
Mihaela Trofimov/Facebook