Continuă protestul la Direcția Regională de Statistică Brăila

Angajații de la Direcția Regională de Statistică (DRS) Brăila au decis să continue și astăzi, 24 noiembrie, protestul motivat de nemulțumirile cu privire la salarizarea statisticienilor.  

Astfel, continuă forma de protest spontan, angajații încetându-și activitatea între orele 11.00-12.00. Aceștia își vor striga nemulțumirea zilnic, timp de o oră sau chiar mai mult, amenințând cu întreruperea totală a activității până când revendicările nu le vor fi soluționate. 

Amintim că protestatarii doresc stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale. De asemenea, cer ca funcționarii  publici și personalul contractual să beneficieze, pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.
Având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicită și deblocarea angajărilor si mărirea schemei de personal. 

„Solicităm Guvernului României asumarea acestui Memorandum semnat si aprobat în data de 13.07.2022 si punerea lui in aplicare spun cei de la DRS. 

Foto:
DRS Brăila