Iresponsabilitatea costă! – Sancționați pentru nerespectarea normelor de conduită socială

În perioada 20-24 noiembrie, polițiștii locali din Brăila au aplicat sancțiuni contravenționale unui număr de 13 persoane surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al municipiului, precum și normele de conduită socială.

Șapte persoane au fost amendate cu suma totală de 7.000 lei pentru aruncarea diverselor deșeuri pe domeniul public – pe str. Călugăreni, pe B-dul Independenței, pe str. Radu Negru sau pe str. Progresului.

O persoană surprinsă fumând în părculețul de joacă pentru copii de pe str. Bărăganului a fost sancționată contravențional cu suma de 100 lei.

Trei persoane care nu au strâns dejecțiile produse de animalele de companie pe B-dul Independenței, respectiv pe Calea Călărașilor, au fost sancționate contravențional cu suma de 300 lei, fiecare.

Nici cei care au deranjat liniștea publică nu au scăpat nepedepsiți. Două persoane surprinse tulburând ordinea și liniștea publică pe str. Celulozei, respectiv pe str. Negru Vodă, au fost amendate cu suma totală de 3.100 lei. Una dintre acestea a fost sancționată și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, cu suma de 500 lei.

Agenții de ordine sfătuiesc toți cetățenii să fie responsabili și să contribuie cu toții la bunăstarea comună în cadrul comunității.