Aplicația „Visit Brăila”, lansată la Conferința #ITforENERGY

Ieri a fost lansată oficial aplicația „Visit Brăila”, disponibilă gratuit  în App Store și în Google Play începând cu data de 21 noiembrie. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței #ITforENERGY – Zilele Smart Industry -Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe în domeniul IT, organizat de sucursala din Brăila a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Inițiativa unei astfel de aplicații este rodul colaborării dintre Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila și tânărul programator Mario-Alexandru Vlaviano, elev în clasa a XII-a la Colegiului Național „Gh. Munteanu Murgoci”. Acesta a câștigat și Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antrepenorială organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la Teatrul Nottara din București. Aplicația a fost ulterior dezvoltată, finalizată și pusă la dispoziție prin parteneriatul cu Primăria Municipiului Brăila.

„Visit Brăila este o aplicație gratuită oferită de Primăria Brăila, care te invită într-o aventură urbană, într-un oraș fermecător, cu o arhitectură unică. Informaţiile adunate din surse străvechi și actuale prezintă imaginea unui oraș cald, romantic, cultural, ascuns sub un voal misterios.

Veți descoperi atracții, hoteluri, restaurante și experiențe diverse, obiceiuri, tradiții și istoria locului, veți explora reperele culturale, dar în același timp, puteți lua pulsul evenimentelor și divertismentului local: concerte live, festivaluri și expoziții tradiționale și culinare.

Muzică sau rețete gastronomice cu specific pescăresc sau cu amprenta etniilor, plimbări pe Dunăre, mistere si legende, totul se găseşte aici, dumneavoastră sau turiștii trebuie doar să alegeți. Şi pentru că o mâncare delicioasă se asezonează cu o muzică bună, aspectul cultural al Brăilei merită şi necesită un capitol separat, pentru că această zonă chiar poate fi mândră de obiectivele sale turistice, ”a transmis primarul Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook.

 Spațiu gratuit de promovare în  aplicație pentru producătorii locali

Aplicația este în curs de completare, vor mai fi adăugate secțiuni: Relaxare și plimbare, Personalități ale Brăilei, Legendele Brăilei, Produs în Brăila. De aceea, Primăria Brăila invită  toate restaurantele, fast-foodurile, cofetăriile, hotelurile, pensiunile să transmită prezentarea locației și câteva imagini reprezentative la e-mailul visitbraila@pmbr.ro . Producătorii locali vor beneficia de asemenea de spațiu gratuit de promovare în această aplicație. Și companiile private care asigură plimbări pe Dunăre vor avea posibilitatea să se promoveze aici, alături de cele finanțate din bugetul public.

„Este un domeniu în care Brăila și județul Brăila suferea foarte mult, este un proiect care se derulează de un an și jumătate, împreună cu Primăria, cu Biblioteca, cu toți cei care au pus umărul la acest proiect. Mă bucur foarte mult, în primul rând el trebuie să crească, așa cum a  spus și domnul primar, și vom trece și la etapa următoare, să promovăm și județul, să vedem și localitățile, cu trasee, cu locuri de vizitat, astfel încât Brăila să fie cât mai cunoscută la nivel de turism și să promovăm cât mai mult tot ce avem mai bun în acest municipiu și județ”, a adăugat și Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, la conferința de presă de astăzi.

Doritorii pot descărca aplicația„Visit Brăila” gratuit, din Google Play și App Store.