CJRAE: Atelier pentru învățători și părinți cu tema „Tulburări de învățare”

Echipa Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Brăila propune învățătorilor și părinților elevilor de ciclu primar o nouă întâlnire de tip atelier cu tema „Tulburările de învățare”. Cei care vor veni la atelier vor afla că tulburările de învățare nu sunt o boală, ci modalități speciale de prelucrare a informației; vor afla mai multe despre copiii dislexici. Asta deoarece, câteodată, performanțele școlare sub așteptări ale copilului pot avea altfel de motive decât lipsa de interes și neacordarea timpului pentru lecții. 

Atelierul este gratuit și se desfășoară în 27 februarie 2024, de la ora 16.30, la Liceul Teoretic „Panait Cerna”. Evenimentul are loc în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila și este susținut de profesori logopezi din CJRAE Brăila.  

Înscrieri, la https://forms.gle/ukdqrRxGAFPdy2Y96

Prof. Cristina Nazare, directorul CJRAE Brăila: La nivelul Centrului Județean de Resurse, în colaborare cu ISJ, se află în desfășurare în acest an școlar programul de consiliere <Atelierul părinților – parteneriat pentru o lume în schimbare>. Acesta conține mai multe întâlniri prin care ne dorim, cu ajutorul specialiștilor noștri, să venim în întâmpinarea părinților și să contribuim la optimizarea relației copil – părinte. Pe 27 februarie are loc a treia întâlnire din acest program, pe care am gândit-o cu tema <Identificarea tulburărilor de învățare la școlarul mic>. Atelierele sunt structurate pe două părți: o parte teoretică și o parte practică, interactivă. Informațiile pe care le furnizăm sunt pe înțelesul părinților, sunt informații de bază pentru fiecare problematică abordată, participanții având oportunitatea de a adresa întrebări și de a li se răspunde punctual la situațiile cu care se confruntă în relația cu propriul copil. Într-o lume în permanentă schimbare, în care părinții au la dispoziție mai puțin timp de petrecut cu copiii din cauza joburilor solicitante, a problemelor cotidiene, le venim în întâmpinare cu modalități concrete de a gestiona relațiile cu aceștia. În atelierele următoare vom aborda alte teme: rolul părinților în orientarea școlară și profesională a copiilor, susținerea emoțională a elevilor cu cerințe educaționale speciale în vederea participării la examene naționale etc.La nivelul CJRAE se află în derulare și alte proiecte și programe, de aceea invităm elevii, părinții și cadrele didactice să apeleze la profesorii consilieri școlari, profesorii logopezi și să urmărească pagina noastră de facebook prin care vor fi ținuți la curent cu tematicile activităților.

Până acum au mai avut loc două ateliere în programul menționat, cu temele „Validarea emoțiior” și „Rolul părinților în educarea copiilor preșcolari”.