AUR dorește scăderea cheltuielilor publice prin reducerea numărului de aleși locali

Organizația județeană Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Brăila a organizat în data de 26 octombrie 2023, o conferință de presă în care a fost prezentă Simona Petcu, delegat de la formațiunea centrală, unul dintre candidații pentru alegerile europarlamentare. Oaspetele a ținut să menționeze sărbătorirea militarilor români, din 25 octombrie, dar și ziua Sfântului Dumitru sau Dimitrie izvorâtorul de mir, care a fost ostaș, ca fiind legate de felul în care înțeleg cei de la AUR să facă politică. Sf. Dumitru a luptat pentru credință, a precizat Simona Petcu, iar „noi, cei de la AUR, suntem chemați să luptăm pentru credință. Mai mult, suntem chemați să luptăm pentru normalitate. Nu ne-am fi gândit, dar ne-am trezit în situația că normalitatea trebuie apărată”. 

Astfel, a fost menționată încă o dată dorința AUR de a fi înscrisă familie tradițională în Constituție, motiv pentru care formațiunea politică vrea să fie organizat referendum. Faptul că celălalt referendum pe acest subiect nu a dus la rezultatul dorit de propunători nu este un impediment și nici prețul plătit din banii publici. Ar putea fi organizat odată cu alegerile de anul viitor, a sugerat Simona Petcu.

AUR dorește o Uniune Europeană puternică

Un alt subiect al conferinței a fost legat de modernitate și globalism. Oaspetele a precizat că alegătorii AUR nu trebuie să se teamă că vor fi înșelați în așteptări, întrucât formațiunea dorește o Uniune Europeană puternică și care își ajută membrii, dar în același timp membrii AUR vor milita pentru respectarea drepturilor românilor și pentru reindustrializarea țării. Trebuie ajutată industria, și chiar mineritul, pentru ca România să poată avea venituri mai mari și să nu fie o țară dependentă și călcată în picioare cum cred cei de la AUR că se întâmplă acum, mai ales dinspre Comisia Europeană. 

Ar trebui scăzut și numărul de parlamentari, așa cum e deja rezultatul unui referendum 

La capitolul cheltuieli bugetare, unde țara noastră nu stă deloc bine, fiind mereu în deficit, Simona Petcu a ținut să menționeze că AUR dorește punerea în practică a rezultatelor referendumului privind scăderea numărului de parlamentari și, în plus, ar trebui să se treacă la reducerea numărului de aleși locali pentru comune, sate, orașe. Cu alte cuvinte, formațiunea este de acord cu ideile incluse în proiectul de regionalizare, acord care se potrivește dorinței de a exista un buget atent gestionat: „Este o ceată prea numeroasă de primari și aleși pentru numărul de locuitori. Bani sunt în țară. Câtă vreme vedem la televizor valize cu bani cash, dați șpagă, înseamnă că bani există, doar că sunt manageriați prost. Sunt prea mulți hoți din banul public. Ne-am săturat de amante, de combinații„. 

Președinte Klaus Iohannis nu a scăpat de critici, fiind amintit în contextul abordării situației educației, vorbitoarea fiind cadru didactic: „A promis o Românie educată, dar nu este nici pe departe așa„. 

La conferința de presă au participat reprezentanții locali ai Filialei AUR Brăila, Florin Eugen Cîrligea, Viorel Botea, George Turiac, Mariana Dobre.

Foto:
de la dreapta, Florin Cîrligea, Mariana Dobre, Viorel Botea, Simona Petcu, George Turiac