Brăileanul Răzvan-Mihai Roșu, vicecampion național la șah clasic, grupa U8

În perioada 11-21 aprilie 2024, la Eforie Nord, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Șah Clasic, Rapid, Blitz și dezlegări pentru copii și juniori.

Brăileanul Răzvan-Mihai Roșu de la clubul ACS Minerva Brăila, antrenat de Iulian Zanfir, a reușit performanța de a obține două medalii naționale: argintul la categoria sub opt ani, la șah clasic, și bronzul la șah rapid.

La șah clasic open și feminin au participat 420 de concurenți din toată țara, pe șapte categorii de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16, U18, U20, la șah rapid s-au înscris 565 de jucători, iar la blitz, 530.

Clubul brăilean ACS Minerva a fost prezent la competiția națională pentru copii și juniori cu șapte sportivi: Razvan-Mihai Roșu și Tudor-Ștefan Vank la categoria U8 (clasic, rapid, blitz), Pavel Stencău (blitz) și  Filip Stencău (rapid și blitz) la U10, Antim Grosu (șah rapid și blitz), Darius Ionuț Ion (șah clasic, rapid și blitz) și Vlad-Andrei Roșu la categoria U12.

Răzvan urmează cursurile de șah la ACS Minerva Brăila de la vârsta de cinci ani. În 2023 a obținut medalia de bronz cu echipa clubului la categoria U8, la Campionatul Național de Șah Rapid și Blitz pe Echipe de la Sebeș și locul I la Grand Prix România Sebeș, la categoria 1101-1200, echipe.

Anul acesta a ocupat locul al doilea la Festivalul Internațional de Șah „Florin Gheorghiu” din București.

Foto:
Iulian Zanfir