Brăilenii în căutarea victoriei

Liga a III-a la fotbal a rămas singurul eșalon național în dispută, în acest week-end. Primele două ligi au luat pauză, deoarece calendarul internațional este plin de meciuri ale echipelor naționale de seniori, tineret și juniori.

În acest context, atenția maximă este asupra meciurilor din Liga a III-a, în special seria a II-a pentru noi, în care evoluează și echipele din județul Brăila.

Partidele se vor juca astăzi și mâine, de la ora oficială a lunii noiembrie, 14.00. Azi sunt programate două meciuri, după cum urmează:

CSM Rm. Sărat – Sporting Liești

CSM Focșani – Viitorul Ianca

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 14.00, pe Stadionul Municipal din Brăila, Dacia Unirea Brăila va încerca să regăsească gustul victoriei, pe care nu l-a mai resimțit din etapa a cincea a actualei stagiuni. Formația-fanion a fotbalului brăilean va juca împotriva celor de la Voința Limpeziș.

Tot mâine, Viitorul Șuțești se deplasează la limita dintre județele Tulcea și Constanța, pentru meciul contra celor de la ACS Hamangia Baia, iar un alt meci al planificării de rundă este cel dintre Metalul Buzău, liderul seriei, și Unirea Braniștea.

Dintre echipele brăilene, cel mai bine stă în clasament Dacia Unirea Brăila, locul 6 cu 16 puncte, în vreme ce Viitorul Ianca se află pe locul 8, cu 11 puncte. Viitorul Șuțești este ultima clasată, cu numai patru puncte acumulate.

În etapa precedentă, într-un derby brăilean, Viitorul Șuțești a remizat cu Dacia Unirea, scor 1-1.

Pe lângă meciul de handbal cu Borussia Dortmund, acesta este principalul eveniment al week-end-ului, în sportul brăilean.

Care este sistemul de desfășurare în Liga a III-a

Aceasta este etapa a 13-a, dintr-un total de 18 câte numără sezonul regulat. La finele acestei părți de campionat, în primăvara lui 2024, primele patru echipe vor avansa în play-off, în căutarea promovării în Liga a II-a, în vreme ce restul vor juca în play-out, cu speranța evitării retrogradării în campionatul județean.

În total, pe tot teritoriul României, sunt 100 de echipe în Liga a III-a, împărțite, conform criteriilor geografice, în 10 serii. Primele două clasate se vor califica pentru faza semifinalelor de baraj pentru promovare, unde vor juca tur-retur.