Bătrân intoxicat cu fum în localitatea Berteștii de Jos

În după-amiaza zilei de miercuri, 15 noiembrie, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) au intervenit pentru stingerea a două incendii în județul Brăila. 

La ora 16:50, în satul Chichinețu, comuna Ciocile, a izbucnit un incendiu la o locuință al cărui acoperiș a ars pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Punctul de lucru Dudești a intervenit cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea incendiului. Cauza probabilă a acestuia a fost coșul de evacuare a fumului care se afla într-o stare avansată de deteriorare, nefiind reparat  la punerea în funcțiune a sobei.  

La ora 17:00, Garda de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere la o locuință din localitatea Berteștii de Jos. Un bătrân în vârstă de 75 de ani, chiriaș al locuinței respective, a dat foc unei saltele. În urma incidentului, au mai ars alte 10 kilograme de textile. Bătrânul, intoxicat cu fum, a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe (U.P.U.) Brăila de echipajul SMURD. 

Pe lângă intervențiile de stingere a incendiilor, s-a mai intervenit la 11 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la U.P.U. Totodată, au mai fost efectuate două asigurări a zonei unde s-au produs accidente rutiere și o deblocare de ușă la un apartament în municipiul Brăila. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (I.S.U.) Brăila atrage atenția persoanelor care folosesc sobe pentru încălzirea locuințelor să curețe sobele, hornurile și coșurile de evacuare a fumului, să le verifice cu atenție astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic față de materialele combustibile. Toate aceste verificări trebuie realizate înainte de utilizarea mijloacelor de încălzire pentru a preveni incidentele neplăcute. 

Foto:
12019/Pixabay