Armă neletală și muniția aferentă, fără documente justificative, descoperite la vama Sculeni

Joi, 16 noiembrie, în jurul orei 01.00, un bărbat cu cetățenie română și de Republica Moldova s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni pentru efectuarea formalităților de control. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, conducea un ansamblu auto format dintr-un autocamion și o semiremorcă. 

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat o verificare amănunțită asupra mijlocului de transport, descoperind ascunsă și nedeclarată, în patul pliabil din partea de sus a cabinei autocamionului, o pușcă cu aer comprimat calibru 4,5 mm și o cutie cu proiectile din plumb pentru tir calibru 4,5 mm.  

Chestionat, șoferul nu a prezentat autorizația necesară deținerii și transportului acestor obiecte, fiind convins că nu are nevoie de astfel de documente. 

Conform prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate  în vederea continuării și definitivării cercetărilor. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și tentativă la contrabandă calificată.  

Foto:
I.T.P.F