Campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase în municipiul Brăila

Cea de-a treia campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere în tot municipiul Brăila se va desfășura în perioada 23 octombrie-10 noiembrie 2023. Campania este organizată de  compania de salubritate RER Brăila în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și se adresează  populației, agenților economici și instituțiilor publice. 

Brăilenii pot solicita colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase, de la domiciliu prin apel la numărul de telefon 0239.615.664, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Deșeurile voluminoase trebuie scoase în fața blocului/casei/sediului, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până cel târziu ora 09:00 dimineața, în ziua de colectare aferentă zonei în care locuiesc sau își desfășoară activitatea solicitanții. Colectarea deșeurilor voluminoase de la populație se va face de marți până vineri, iar de la instituții publice și agenți economici doar lunea, pe perioada campaniei. 

Deșeuri voluminoase acceptate sunt obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn sau din alte materiale, saltele, covoare, linoleum, mochete. 

Deșeurile periculoase se predau la unul din punctele de colectare amenajate temporar, unde va staționa în intervalul orar 08:00-16:00 o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare colectării categoriilor de deșeuri. La punctul fix de colectare se vor primi doar deșeuri generate de populație. 

Deșeuri menajere periculoase acceptate:  

  • cutii de vopsea, lacuri, diluanți, cerneluri, adezivi;  
  • baterii, acumulatori (exclus acumulatori auto);  
  • ambalaje de la detergenți, produse de curățenie, produse cosmetice, soluții sau spray-uri insecticide; 
  • becuri și alte surse de iluminat; 
  • recipiente ce conțin substanțe toxice; 
  • ulei alimentar uzat (depozitat în recipiente de plastic de tip PET). 

Foto:
Pixabay