Campionatul Județean de Șah al Brăilei, la ediția a II-a

Asociația Județeană de Șah Brăila, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” și Direcția de Tineret și Sport Brăila, organizează în perioada 25-26 noiembrie Campionatul Județean de Șah, ajuns la a doua ediție.  

 Pot participa jucătorii legitimați la cluburile de pe raza județului Brăila și cei ce au domiciliul în județul Brăila. Doritorii sunt rugați să confirme participarea până la data de 23 noiembrie, prin telefon (0761661513 – Iulian Zanfir) sau e-mail: iulian_zanfir@yahoo.com, orizont64@yahoo.com . Până în acest moment și-au exprimat intenția de a participa în jur de 40 de jucători, ne-a informat Iulian Zanfir, președintele Asociației Județene de Șah Brăila. Numărul de locuri este limitat la 80 de participanți.

Competiția este recunoscută de Federația Română de Șah și de Federația Internațională de Șah

Competiția de anul acesta va debuta sâmbătă, 25 noiembrie, la ora 10.00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Fănuș Neagu”. Campionatul este unul de șah clasic – open, fiind structurat pe categorii de vârstă: U8, U10, U12, seniori. Se vor juca șase runde în sistem elvețian, trei sâmbătă și trei duminică. Ritmul de joc este de 60 de minute +30 s/mutare, cu timp maxim de întârziere de 30 de minute. Criteriile de departajare vor fi Bucholtz Mediu, Bucholtz, Berger, Progresiv, numărul mai mare de victorii. Arbitrajul va fi asigurat de gălățeanul Flavius-Iulian Mihailiuc, arbitru principal, și brăileanul Cosmin-Ionuț Dobrescu.

Se vor acorda premiul I, premiul al II-lea și premiul al III-lea pentru fiecare categorie de vârstă și câte un premiu I la categoria fete, constând în cupă, medalie și diplomă. La categoria Seniori, premiile prevăd și o sumă de bani, respectiv 400 de lei, 300 de lei și 200 de lei pentru locurile I, al II-lea și al III-lea. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 19.00. 

 Turneele pentru nelegitimați – U8, U10 și U12- vor avea loc duminică, începând cu ora 10.00, rundele desfășurându-se una după alta. Înscrierile la aceste categorii se vor face în aceeași zi, de la ora 09.30. 

 Competiția este recunoscută de Federația Română de Șah și de Federația Internațională de Șah (FIDE). 

Foto:
Facebook – Direcția Județeană de Sport Brăila, Jan Vašek from Pixabay