„Cartea vie a profesiei” – proiect al Bibliotecii Județene „Panait Istrati”

Proiectul „Cartea vie a profesiei”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, a ajuns la a V-a ediție. Anul acesta, evenimentul va fi găzduit de Casa Tineretului din Brăila, în data de 22 noiembrie, în intervalul orar 11.00-14.00.  

Activitatea este una de orientare în carieră, adresându-se elevilor de liceu din clasele terminale. Aceștia vor avea posibilitatea să discute cu profesioniști din diverse domenii, care îi vor ghida în alegerea viitoarei profesii. Tinerii vor afla ce studii sau aptitudini sunt necesare pentru a lucra într-un anumit domeniu, care sunt provocările sau satisfacțiile din diferite profesii sau cât de bine sunt plătite acestea. 

La eveniment au confirmat prezența elevi din 12 licee brăilene și profesorii lor, dar și 40 de specialiști. Dintre profesiile reprezentate menționăm doar câteva: polițist, militar, medic, asistent, avocat, procuror, judecător, grafician, speaker motivațional, web designer, profesor, specialist IT, psiholog, farmacist, actor/regizor, pompier, jurnalist, specialist marketing digital sau designer vestimentar. 

Coordonatorii evenimentului sunt bibliotecarii Roxana Neagu, Laura Caplea și Leonard Neculae. 

Anul trecut evenimentul s-a bucurat de un mare succes și de participarea a aproximativ 1000 de persoane, ne informează organizatorii.