Codul Portocaliu de vânt și ninsori afectează zeci de localități în județul Brăila – Update ora 21.00

În contextul meteorologic caracterizat de codul portocaliu de vânt și ninsori care afectează la aceste ore județul Brăila, situația de urgență a afectat viața a mii de locuitori.

Astfel, conform unui comunicat ISU „Dunărea” Brăila, la ora 21:00, 39 de localități din județ se confruntă cu probleme majore, fiind nealimentate cu energie electrică, fie total, fie parțial. Impactul este resimțit de 18.964 de consumatori, iar autoritățile au luat deja măsuri urgente pentru a face față situației.

Printre localitățile grav afectate se numără Ianca, Oprisenesti, Plopu, Victoria, Baraganu, Gulianca, Olaneasca, Ariciu, Cuza Voda, Salcia Tudor, M. Kogalniceanu, Dudesti, Zavoaia, Scarlatesti, Vultureni, Odaieni, Rosiori, Ciocile, Chichinetu, Chioibasesti, Caldarusa, Perisoru, Urleasca, Movila Miresii, Esna, Gemenele, Gavani, Tirlele Filiu, Ionesti, Batogu, Liscoteanca, Viziru, Lanurile, Visani, Plasoiu și Caineni.

Pentru a rezolva cât mai rapid problema alimentării cu energie electrică în aceste zone afectate, un total de 20 de echipe sunt în prezent în teren pentru a face față situației de urgență, în încercarea de a restabili cât mai rapid posibil alimentarea cu electricitate, având în vedere condițiile meteorologice dificile cu vânt puternic și ninsori.

De asemenea, se recomandă populației să rămână în case și să evite deplasările neesențiale până când situația se va îmbunătăți.

În contextul codului portocaliu emis de Institutul Național de Meteorologie, se estimează că până mâine vor persista condițiile meteorologice dificile.

Monitorul de Brăila vă va prezenta toate comunicatele de presă ulterioare care vor furniza informații actualizate privind evoluția situației, precum și măsurile luate de autorități pentru gestionarea situației în județul Brăila.

Foto:
ISU Dunărea Brăila