Polițiștii sunt la datorie și în weekend!

Începutul de weekend a fost unul plin pentru polițiștii brăileni.

Astfel, conform unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului (I.P.J.) Brăila, în data de 17 noiembrie au fost înregistrate un număr de trei infracțiuni: conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără permis de conducere; conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și săvârșirea unui furt calificat.

Infracțiuni comise în Gemenele, Valea-Cânepii și Berteștii de Jos

În noaptea dintre vineri și sâmbătă, la ora 01:25, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, un bărbat de 52 de ani, din comuna Gemenele în timp ce conducea un tractor agricol pe DJ 202B. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul nu este înmatriculat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

O altă infracțiune a fost identificată de polițiștii Serviciului Rutier în localitatea Valea-Cânepii la ora 12:15, când au oprit în trafic un tânăr de 28 de ani din Brăila care conducea un autoturism pe DE 584. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Tot la data de 17 noiembrie, în urma activităților de cercetare efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale au identificat un bărbat de 54 de ani, din comuna Berteștii de Jos, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a reieșit că bărbatul, în cursul dimineții de 17 noiembrie ar fi sustras o bormașină din incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului, creând un prejudiciu de 1.000 lei. Bunul sustras a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

161 sancțiuni contravenționale într-o singură zi!

Vineri, 17 noiembrie, în intervalul orar 10:00 -18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării vitezei regulamentare și în funcție de condițiile de drum. Prin utilizarea radarelor în sistem cascadă, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 90.000 de lei. Din numărul total de 161 sancțiuni, 119 au fost pentru viteză, șapte pentru depășirea neregulamentară, opt pentru neportul centurii de siguranță, cinci pentru abaterile bicicliștilor iar restul pentru diverse alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 19 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză (unul pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei regulamentare), 7 pentru depășire neregulamentară, unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului și 4 certificate de înmatriculare.

Foto:
IPJ Brăila