Cod portocaliu de intensificări ale vântului în județul Brăila

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de intensificări  ale vântului  începând de sâmbătă, 18 noiembrie, ora 18:00, până duminică 19 noiembrie ora 10:00. 

Zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea, unde vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85-90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h. 

Codul portocaliu prevede și zone localizate în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80 până la 110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de m. Acesta se va instala de sâmbătă, 18 noiembrie, ora 14:00, până duminică, 19 noiembrie, ora 10:00. 

Conform meteorologilor, vor fi zone afectate și de cod galben. Avertizarea de cod galben vizează cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului începând de sâmbătă dimineață, 18 noiembrie, ora 10:00.  

Astfel, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25 până la 35 de l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 noiembrie, pe arii restrânse, lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55 până la 65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h. 

Foto:
Administrația Națională de Meteorologie