Patru artiști plastici brăileni, în expoziție la Galeriile de Artă Brăila

O nouă expoziție se pregătește la Galeriile de Artă Brăila. Sub genericul, „Peste vreme și timp”, expun patru dintre seniorii membri ai Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP). 

Astfel, vor avea lucrări pe simeze Vasile Gaiță, Hugo Mărăcineanu, Marius Gheorghe Teodorescu, Gheorghe Mosorescu – președintele UAP Brăila. Vernisajul are loc sâmbătă, 18 noiembrie 2023, de la ora 12.00. Prezintă criticul de artă Ana Amelia Dincă.  

Vasile Gaiţă s-a născut la 15 ianuarie 1937, în satul Tătărani, judeţul Vaslui. A absolvit Facultatea de Arte din Iaşi, la clasa profesorului Dan Hatmanu, în anul 1964.  

Hugo Mărăcineanu s-a născut la 31 iulie 1944, în județul Buzău. A absolvit Institutul de Arte Plastice din Universitatea Bucureşti 

Marius Gheorghe Teodorescu s-a născut la 4 septembrie 1944, la Brăila. Este absolvent al Institutului de artă plastică „Nicolae Grigorescu”, în 1974. 

Gh. Mosorescu s-a născut la 22 ianuarie 1954, la Drobeta-Turnu Severin. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, în 1981, secția scenografie. Din 1982 a lucrat la Teatrul „Maria Filotti”, ca scenograf. Din 1994 este președintele Filialei UAP Brăila.   

Expoziția „Peste vreme și timp” vine după altă prezență picturală la Galeriile de Artă Brăila, sub titlul „Cal de război”, în care au fost pe simeze lucrări ale artistului plastic Florin Mihai, membru al Filialei București a UAP, în a treia sa personală în urbea de la Dunăre. Primele au fost „Eroul relativ” – în 2011, „Apocalipsa” – în 2016, ambele găzduite de Galeria de artă „Gh. Naum” a secției Artă din Muzeul Brăilei „Carol I”.