Comunicat de presă – HC Dunărea Brăila

După valul de discuții și contre politice desfășurate în spațiul public (n. red. despre care Monitorul de Brăila a scris aici, aici și aici), am primit pe adresa redacției un Comunicat de presă din partea conducerii Clubului HC Dunărea Brăila, semnat de președintele clubului, dl. Adrian Manole, comunicat pe care îl publicăm în integralitatea sa, mai jos:

„Nu obișnuiesc să dau foarte multe comunicate, e bine, e rău, nu știu, nu sunt perfect, îmi place să las munca și realizările să vorbească de la sine, dar simt că sunt dator să vorbesc în aceste momente despre situația clubului pe care îl reprezint. Vreau să menționez că oricând am fost abordați, întrebați, nu ne-am ascuns niciodată. Ușa a fost mereu deschisă oricărui om care a dorit anumite explicații sau răspunsuri la anumite întrebări. Așa ar fi corect, nu să presupui cum o fi …

Doresc să clarific discuția despre bugetul echipei, pentru că am văzut foarte multe comentarii în special din partea politică, cu toate că noi la club avem că activitate principală handbalul.

Bugetul anului 2024 a fost majorat față de bugetul anului 2023 cu aproximativ 10%. De la 3.3 milioane euro la 3.7 milioane euro plus banii privați pe care ni-i asumăm de fiecare dată, an de an și din care am făcut foarte multe investiții de când am început acest proiect. Această majorare a fost necesară datorită faptului că:

– față de anul 2023, jucam încă din ianuarie în EHF European League și cu puțin noroc, Doamne ajută, vom ajunge în Final Four. Ar fi un lucru extraordinar în doar al doilea sezon. Să nu uităm cum se prezintă și echipa de Tineret a Dunării Brăila, care are și ea șanse foarte mari să câștige primul Campionat Național de Tineret din istorie. De acest lucru nu vorbește nimeni cu toate că Dunărea Brăila a început să atragă tinere jucătoare din toate colțurile țării.

– un alt motiv este acela că încă din noiembrie 2023, taxele salariale s-au majorat.

– iar serviciile directe, necesare funcționării activității, de transport, cazare și masă s-au scumpit peste tot.

Bineînțeles că nu este un buget mic, suntem conștienți, dar atât este necesar pentru a avea șansa de a face performanță. Pe această cale doresc să mulțumesc, în numele echipei, tuturor oamenilor, societăților și instituțiilor, Consiliului Județean Brăila, Primăriei Municipiului Brăila și sponsorilor care sunt alături de noi chiar și în aceste momente destul de dificile pentru orice companie. Oare dacă nu demonstram că suntem serioși și profesioniști, ne mai susțineau? Acest buget este necesar să obținem ce s-a realizat până acum. Cred că lucrurile sunt vizibile, iar această muncă enormă care a fost în spate, mă bucur să văd ca a ajuns în inimile oamenilor. Despre asta este vorba. Despre identitatea creată în piață. Nu suntem un club în care doar banii au contat. Banii au fost doar un mijloc de a ajunge aici, nu am cumpărat suporteri, jucătoare și așa mai departe. Suntem Dunărea Brăila care și-a creat o imagine frumoasă și a atras prin muncă, ambiție și suflet pus din ce în ce mai mulți fani, urmăritori, jucătoare si oameni profesioniști care au acceptat într-un moment mai puțin bun să aibă încredere în acest vis si în acest proiect. Cine a fost mereu alături de club, încă de la început, nu uită și știe prin ce momente a trecut această echipă. Cicatricile au rămas. Bineînțeles că în momentul în care ai succes apar si haterii, oamenii care aruncă cu pietre, „specialiștii” care caută tot felul de explicații. Este normal. Dar nu pentru ei muncesc, muncesc pentru oamenii care erau aici când am venit si sunt si azi în continuare lângă echipă.

Părerea unora care nu mă cunosc contează mai puțin pentru mine. Ceea ce contează pentru mine este părerea oamenilor apropiați mie, familia, prietenii, părerea persoanelor din club, părerea jucătoarelor, staff-ului și nu în ultimul rând părerea suporterilor brăileni si nu numai. Suntem singura echipă care transmite toate meciurile dintr-un sezon, mai mult decât atât, mai nou, am început sa transmitem live si meciurile echipei de tineret. De ce credeți că am luat această decizie ? Pentru că așa de tare ne respectăm suporterii. Mi-am dorit să creez o emulație pozitivă si o iubire față de această echipă cu care brăilenii, de la mic la mare, să se mândrească si la bine si la greu, pentru că asta înseamnă să fii suporter adevărat. Visez ca într-o bună zi toată tribuna să fie îmbrăcată în alb-albastru. Asta ar fi cea mai mare realizare. În continuare voi munci pentru toți aceștia și pentru acest obiectiv, la fel cum am muncit si până acum. Asta e promisiunea mea.

Doamne ajută !

Alb albastră e inima noastră !

În perioada următoare, colectivul Monitorul de Braila va reveni cu un material propriu, de analiză, asupra subiectului iscat pe marginea finanțării echipei brăilene de handbal.

Vă mulțumim, stimați cititori, pentru că ne susțineți!