HC Dunărea Brăila, o nouă victorie în Liga Florilor! 25-21 cu Măgura Cisnădie

Sala Sporturilor din Brăila a fost astăzi gazda unui nou meci din Liga Florilor, Liga Națională de Handbal Feminin.

Formația noastră, pregătită de antrenorul danez Jan Leslie Lund, s-a impus în fața celor de la Măgura Cisnădie, cu scorul de 25-21. A fost, dacă stăm bine să rumegăm acest meci, o victorie de justețe, iar punctele obținute de HC Dunărea Brăila ajută la consolidarea poziției a patra în clasament.

Francielle da Rocha a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu cinci goluri, în vreme ce Maryia Kanaval a punctat de patru ori. La portari, s-a remarcat azi Elena Șerban, cu 10 mingi apărate din 26 de aruncări.

Statistica detaliată a meciului o puteți găsi aici. 

După 17 runde, în clasamentul Ligii Florilor, HC Dunărea Brăila, cu 40 de puncte, ocupă locul patru, după CSM București, 48 de puncte, Rapid și Gloria Bistrița-Năsăud, fiecare cu câte 42 de puncte.

Între timp, HC Dunărea Brăila și-a aflat și adversara din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Se poate spune, fără teama de a greși, că formația noastră a avut noroc la tragerea la sorți.

Brăilencele vor juca, pe teren propriu, la 13 martie, contra codașei HC Zalău. Echipa învingătoare se va califica pentru Final Four-ul Cupei României. Important este că, sorții au scos în cale brăilencelor o echipă accesibilă, metodele altfel legendarului antrenor Gheorghe Tadici, aflat la conducerea zălăuancelor, fiind perimate. Pe de altă parte, este bine pentru handbalistele noastre că nu trebuie să mai efectueze o deplasare lungă, până în zona Ardealului, ținând cont de faptul că oricum programul este supraaglomerat, iar în martie ele vor juca și împotriva croatelor de la Podravka, în dublă manșă, în sferturile de finală ale EHF European League.

Mult succes!