Concurs online „România sunt și eu!”, derulat al treilea an la inițiativa Comunității Rușilor Lipoveni Brăila

Comunitatea Rușilor Lipoveni (CRL) Brăila – prof. Maria Milea președinte, directorul Școlii Gimnaziale „A. S. Pușkin” – desfășoară a treia ediție a festivalului concurs „România sunt și eu!”. Manifestarea are susținerea Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR) și a deputatului Silviu Feodor – președinte CRLR. Se adresează etnicilor de toate vârstele, din țară sau din străinătate. Se încheie în Ziua Națională a României – 1 Decembrie. 

Tema implică urări de Ziua Națională a României și ilustrări ale felului în care contribuie etnicii lipoveni la bunăstarea țării. Concurenții sunt invitați să posteze pe pagina CRL Brăila din rețeaua Facebook desene, colaje, fotografii, scurte videoclipuri (maximum patru minute) care să ilustreze tema concursului. Se acordă diplome și premii simbolice. 

Extras din regulament: termen final de înscriere – 1 decembrie, ora 12.00; postările cu setarea „Public” cuprinzând desene/ colaje/ fotografii/ videoclipuri se consideră acord în vederea prelucrării datelor personale; urările pot fi în limbile română, rusă maternă sau engleză; desenele/ colajele pot fi trimise fotografiate sau scanate; lucrările pot fi individuale sau colective, la cele colective coordonatorul trebuie să trimită prin mesaj privat tabele cu numele, vârsta, localitatea, semnătura participanților și adresa la care să fie trimise premiile. 

Rezultatele concursului vor fi publicate în data de 1 decembrie, după ora 17.00, în urma jurizării. Din juriu fac parte prof. Maria Milea, prof. Svetlana Stan, prof. Maria Ștefan și Pavel Tudose. Coordonator al competiției este prof. Ana Oprea – secretar CRL Brăila și coordonator al departamentului cultural. 

Fiind o competiție online, oricine poate urmări, pe pagina amintită, cum își exprimă sentimentul de dragoste pentru țară românii etnici lipoveni. Brăila se mândrește cu această comunitate. În special formațiile tradiționale „Tihîi Dunai”/ „Dunărea liniștită” (în foto, o parte a membrilor) cu adulți din comunitate și ”Dunaiskie Rozî” a tinerilor din comunitate sunt permanent invitate de administrația locală în spectacole reprezentative ale Brăilei culturale.