Cuza Pirates Brăila a obținut locul 1 la categoria Under 15 Masculin în turneul de la Focșani

Cu toate că nu au o sală de sport unde să se antreneze, echipa de baschet Cuza Pirates Brăila s-a impus în fruntea clasamentului după prima fază a Campionatului Național de Baschet la categoria Under 15 Masculin, dovedind determinare maximă și consolidându-și statutul în lumea baschetului juvenil. Echipa brăileană, compusă în totalitate din tineri talentați din Brăila, a demonstrat nu doar abilități impresionante pe teren, ci și devotament față de comunitatea lor.

În cadrul celui de-al doilea Turneu al categoriei Under 15 Masculin, desfășurat în perioada 14-15 octombrie 2023, la Focșani, în sala Liceului cu Program Sportiv, Pirații Cuza Brăila au ocupat prima poziție în grupă. Deși au suferit o înfrângere la doar două puncte în fața echipei CSM Academia de Baschet Phoenix Galați, ei au revenit cu două victorii impresionante împotriva formațiilor CSM Constanța și CSM 2007 Focșani.

Clasamentul final al primei faze a campionatului a confirmat superioritatea echipei Cuza Pirates Brăila:

  1. ACS Cuza Pirates Brăila
  2. CSM Academia de Baschet Phoenix Galați
  3. CSM Constanța
  4. CSM 2007 Focșani

Sub îndrumarea antrenorului Ciubotariu Andrei, lotul echipei a făcut o impresie deosebită, arătându-și măiestria și determinarea pe teren. Jucătorii care au contribuit la această performanță notabilă sunt: Stroe Andrei, Caloianu Robert, Dorobanțu Cezar, Broască Andrei, Ionică Luca, Moroianu Rareș, Chirac Cristian, Grama Matei, Iuga Sebastian, Grigore Matei, Calvete-Manole Massimo și Popescu Ștefan.

Echipa Cuza Pirates Brăila se pregătește intens pentru următoarea fază a Campionatului Național, unde vor întâlni adversari redutabili precum Timișoara, CSM Târgu Mureș și CS FLY OC Constanța. Cuza Pirates Brăila se angajează să ofere un spectacol și rezultate impresionante pentru orașul lor natal.

Președintele Clubului Cuza Pirates, Mircea Totolici, a transmis mulțumiri speciale galeriei formată din membrii echipei de Under 18 masculin și părinților care au venit să-i susțină în Focșani pe durata întregului turneu, subliniind astfel importanța sprijinului din partea comunității locale.