Dacia Unirea Brăila – Voința Limpeziș 6-0

Într-un meci restant din Liga a III-a la fotbal, Dacia Unirea Brăila a învins, pe Stadionul Municipal, una dintre codașele seriei, Voința Limpeziș, cu categoricul scor de 6-0.

Partida trebuia să se dispute ieri, dar terenul îmbibat cu apă a fost declarat impracticabil de către arbitrii delegați. Oficialii clubului-fanion au făcut eforturi mari ca să degajeze apa de pe teren, iar faptul că nu a mai plouat a fost un aspect pozitiv.

Dacia Unirea Brăila a reînvățat să câștige, după ce în primele cinci etape ale stagiunii avea maximum de puncte, 15. Ulterior, fotbaliștii bărileni nu au mai câștigat niciun meci, obținând un singur punct.

Grație acestui succes, Dacia Unirea Brăila a ajuns la un total de 19 puncte, fiind pe locul 6 în clasament, la egalitate cu CSM Rm. Sărat.

Sezonul 2023-2024 pare compromis, în această serie, pentru formațiile din județul Brăila. Viitorul Ianca se află pe locul 8, cu 11 puncte, iar Viitorul Șuțești este lanterna roșie, locul 10, cu numai 4 puncte.

Doar Dacia Unirea Brăila are șanse, teoretice mai degrabă, pentru a ajunge în play-off. În acest an calendaristic se mai dispută două runde, iar în primîmăvara lui 2024 mai sunt programate trei etape, înainte de scindarea echipelor în play-off, respectiv play-out.