Omenie la datorie!

Având în vedere condițiile meteo din ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au fost prezenți în stradă, iar în intervalul orar 16:00-24:00, Serviciul Rutier a desfășurat o acțiune pe raza municipiului împreună cu un specialist R.A.R., pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor în trafic. 

Acțiunea polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier a început diferit

În timpul verificărilor în trafic, ieri, 18 noiembrie, la ora 16:30, pe Calea Călărașilor din municipiu, polițiștii au observat că autovehiculele ocolesc o femeie ce se deplasa pe partea carosabilă, sprijinindu-se de un baston. Oamenii legii n-au ezitat și au intervenit imediat pentru a o proteja. Au scos-o în afara părții carosabile și i-au oferit băuturi calde. În urma discuțiilor, polițiștii au aflat că femeia are 71 de ani și este din localitatea Însurăței. Au reușit să ia legătura cu familia îngrijorată  și au predat-o în siguranță. 

Nereguli depistate la mai mulți șoferi 

Acțiunea  a continuat, fiind constatate mai multe nereguli și aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.220 de lei, dintre care șapte pentru defecțiuni tehnice.  Ca măsură complementară, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare, inclusiv pentru lipsa anvelopelor de iarnă. 

De asemenea, polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri, în cadrul acțiunii BLOCADA. 

S-a intervenit la 44 de evenimente, 36 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 32.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut patru permise de conducere și au ridicat șapte certificate de înmatriculare. 

Siguranța pe drumurile publice este foarte importantă, de aceea  polițiștii rutieri brăileni fac următoarele recomandări: 

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi controlaţi starea de funcţionare a lămpilor de poziţie, de frână şi a semnalizatoarelor; 
  •  Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra condiţiilor meteo-rutiere şi a stării carosabilului, alegându-vă rutele de deplasare cele mai indicate; 
  •  Pe timpul deplasării, adoptaţi o conduită preventivă – depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, pentru a vă proteja de implicarea în accidente; 
  • Nu uitaţi să vă puneţi centura de siguranţă! 
  • Respectaţi restricţiile de viteză care sunt stabilite prin indicatoare de restricție şi avertizare;
  • Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice deoarece prezența alcoolului în sânge vă diminuează reflexele şi puteţi fi implicat în accidente de circulaţie. 
Foto:
IPJ Brăila