HC Dunărea Brăila în grupele EHF European League

Într-o atmosferă incandescentă, de-a dreptul senzațională, handbalistele de la HC Dunărea Brăila au reușit un succes de justețe, în fața titratei echipe germane Borussia Dortmund, cu scorul de 27-22. Meciul a fost returul ultimului tur preliminar înainte de calificarea în grupele celei de-a doua competiții continentale, EHF European League.

Astfel, cu scorul general de 52-46, după 25-24 în tur, la Dortmund, fetele pregătite de antrenorul Jan Leslie s-au calificat pentru competiția europeană și asigură brăilenilor niște spectacole handbalistice deosebite în acest sezon competițional.

Mireya Gonzalez a fost azi tunarul de serviciu, cu 6 goluri reușite, ea fiind secondată în topul eficacității de Kristina Liscevic, 5 goluri și Katarina Jezic, 4 goluri. Au mai înscris, pentru trupa de la malul danubian, Marian Mohamed, 3 goluri, Larisa Araujo, 2 goluri, Jessica Quintinho, Maria Kanaval, Meike Schmelzer, Francielle Da Rocha, Liliana Venancio și Andreea Popa, toate câte un gol. A fost important acest aspect al varietății aruncărilor, deoarece, cu excepția Alexandrei Severin, Anetei Udriștioiu și Jelenei Zivkovic, toate jucătoarele de pe semicerc au înscris.

Dacă în meciul tur a strălucit, în deplasare, portărița Elena Șerban, acum a fost ziua rusoaicei Kira Trusova, care a parat 18 mingi și a reușit un procentaj excepțional, de 54,55%.

Statistica detaliată a meciului poate fi găsită aici. 

Brăilencele au abordat cu mare seriozitate acest meci și, după echilibrul normal de început, s-au desprins, ușor-ușor, intrând la cabine cu un avantaj consistent, 13-9. Acest avans a fost conservat în partea a doua, astfel că HC Dunărea Brăila s-a calificat absolut meritat mai departe, în cupele europene.

România va mai avea două reprezentante în această competiție, colegele din Liga Florilor, Gloria Bistrița și CSM Tg. Jiu.

Vom reveni cu amănunte!