Derby brăilean în Liga a III-a la fotbal

În acest week-end sunt programate meciurile din cadrul etapei a 12-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic național, Liga a III-a. Echipele brăilene au fost repartizate, după criterii geografice desigur, în seria a II-a.

Planificarea propune un interesant derby între două echipe din județul Brăila. Astfel, pe Stadionul Comunal din Șuțești, echipa locală, Viitorul, se va duela cu Dacia Unirea Brăila.  Meciul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, cu începere de la ora 14.00, aceasta fiind ora oficială de altfel, pentru începerea meciurilor din liga a III-a, în luna noiembrie.

Dacia Unirea Brăila, speranțe la play-off

Dacia Unirea Brăila vine după eșecul de pe teren propriu, meci pierdut printre băltoace, 4-1 cu cei de la CSM Rm. Sărat, în vreme ce gazdele sunt lanterna roșie a seriei, având până acum o singură victorie în 11 etape scurse din campionat. Viitorul Șuțești are cel mai slab atac al seriei, 6 goluri marcate, dar și cea mai slabă apărare, cu 41 de goluri primite. Dacă gazdele vor să acumuleze peste cele trei puncte pe care actualmente le au, Dacia Unirea Brăila este și ea motivată de faptul că, în urma unei victorii, ar putea candida la locurile de play-off.

Brăilenii au 15 puncte actualmente, ocupând locul al cincilea. Dar cum această rundă programează și un derby gălățean, între Sporting Liești și Unirea Braniștea, ocupantele locurilor trei respectiv patru, diferența d epuncte se poate comprima. Dacia Unirea Brăila nu poate, doar după această etapă, să urce pe locul patru, Liești având 22 de puncte, în vreme ce Braniștea are 19.

Ianca primește liderul

La aceeași dată și oră, 11 noiembrie ora 14.00, liderul seriei, Metalul Buzău, vizitează județul fiind în deplasare pe terenul celor de la Viitorul Ianca, echipă aflată pe locul 8 în ierarhie, cu 11 puncte. Se mai joacă și meciul dintre Voința Limpeziș și CSM Focșani, vrâncenii fiind pe locul al doilea, în vreme ce uvertura etapei este programată vineri, 10 noiembrie, ora 14.00, între CSM Rm. Sărat și ACS Hamangia Baia.