La Teatrul „Maria Filotti”, incursiuni de final de săptămână în lumi diferite

Lumea familiei cu urcușurile și coborâșurile firești ale vieții în doi, câteva pagini din biografia actriței Maria Filotti și o aventură aproape fantastică sunt, în mare, subiectele celor trei spectacole programate la Teatrul „Maria Filotti” în acest final de săptămână. Fiecare dintre ele cu o altă încărcătură emoțională de testat sau de dus acasă – asta pentru că teatrul bun nu rămâne în sală după ce publicul pleacă. 

Astfel, în 10 noiembrie 2023, de la ora 18.00, este programat spectacolul „Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, în regia lui Marcel Turcoianu. Este un vodevil în trei acte, care, în ciuda timpului, nu s-a demodat. Iar tema centrală, familia și rutina vieții de cuplu care macină și tocește asperități, nu face decât să incinte publicul la a avea mai multe vise care să nu fie întoarse pe dos, cum se întâmplă adesea în viața de zi cu zi, nu numai la teatru. Nu e, cum ar părea, o dramă. „Fii cuminte, Cristofor!” este o comedie jucată bine și cu multă plăcere de Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Marcel Turcoianu, care așa cum știm, este întâi de toate actor. Un spectacol cu o scenografie semnată Raluca Polea. 

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, de la ora 18.00, se joacă recenta premieră „Scene din viaţa Mariei Filotti”, spectacol de Matei Lucaci Grünberg și Sever Bârzan. Actrița născută în județul Brăila la 9 octombrie 1883, care dă numele dramaticului brăilean, a avut o carieră artistică invidiată și care a meritat atenția realizatorilor spectacolului. La premieră s-a putut vedea că piesa a plăcut mult actorilor din distribuție, așa că se simte și din sală. Deci merită revăzută și aplaudată. În plus, biografia actriței este una care nu ar trebui să ne lase indiferenți. În rolurile principale: Ramona Gângă – interpreta Mariei Filotti, Valentin Terente interpretând pe Ion Filotti Cantacuzino, în multiple roluri Monica Ivaşcu, Silvia Tariq, Elena Andron. Regia spectacolului îi aparține lui Matei Lucaci Grünberg, scenografia este semnată Andreea Tecla și coloana sonoră, Sever Bârzan. 

Duminică, 12 noiembrie 2023, de la ora 18.00 publicul poate veni la „Minunații Orinoco” de Mimi Brănescu, actorul care face cu succes și regie. Spectacolul este povestea unei aventuri extraordinare, cu călătorii care se dovedesc medii speciale în lumea atât de mare, locuri mai mult sau mai putin fantastice. Este o comedie, pe alocuri parodie, în care actorii sunt lăsați să își exploateze la maximum abilități de exprimare, de mișcare, de comunicare. Este, de asemenea, un spectacol plin de culoare și în care imaginația pare că a luat-o mult înaintea a ceea ce ai putea crede; și tocmai de aceea devine credibil. Poveste aproape fantastică transpusă cu o bucurie incredibilă de actorii din distribuție. Are chiar și final fericit.

Biletele sunt disponibile pe platforma online blt.ro și la agenția teatrală.