Doi candidați în cursa pentru funcția de Rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Doi ingineri și-au depus candidaturile pentru funcția de rector al UDJG: prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, actualul rector și prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, actualul președinte al Senatului.  

Puiu Lucian Georgescu și-a creionat programul sub sloganul „TRANSPARENȚĂ ȘI EFICIENȚĂ!”, iar mesajul său, postat pe o rețea de socializare, este următorul: „Stimați membri ai comunității academice, studenți, colegi, parteneri și prieteni, cu încredere și respect, mă prezint în fața voastră pentru a anunța oficial candidatura mea pentru un nou mandat în funcția de rector al UDJG. În ultimii ani, am avut privilegiul extraordinar de a servi această universitate și de a contribui la evoluția sa continuă. Am muncit împreună, am depășit provocări și am sărbătorit realizări notabile. În timpul acestui mandat, am căutat să promovez excelența academică, să încurajez inovația și să consolidez spiritul comunitar. Cu experiența acumulată și cu toate cunoștințele dobândite, vă propun să continuăm împreună acest drum către excelență. Doar împreună, spre excelență!” 

La rândul său, Cătălin Fetecău candidează sub sloganul „VIZIUNE, STRATEGIE ȘI OAMENI”. „Încurajat de numeroși membri ai comunității academice, mi-am depus candidatura pentru funcția de rector al UDJG. Cred cu tărie că un management modern înseamnă un leadership ale cărui decizii și acțiuni sunt în primul rând PENTRU UNIVERSITATE. Așadar, Viziune, Strategie și Oameni! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, este mesajul său.  

Pentru cei doi candidați, începe o lună de campanie electorală. Pe 14 decembrie, comunitatea academică este invitată să-și aleagă noul rector, pentru o perioadă de cinci ani.