Dosar penal pentru tentativă de a practica vânătoarea fără autorizație

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfășurat vineri, 29 septembrie, o acțiune pentru prevenirea și sancționarea faptelor circumscrise normelor privind vânătoarea și protecția faunei cinegetice pe raza județului. 

În jurul orei 17.00, aceștia au identificat pe fondul cinegetic Ciocile un autoturism care a mărit viteza la vederea mașinilor de poliție, deplasându-se spre localitatea Ulmu. La oprirea autoturismului, forțele de ordine au constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 56 de ani, din localitatea Jugureanu. Deși avea în mașină o armă de vânătoare neintrodusă în toc și neasigurată și 11 cartușe de vânătoare, bărbatul nu a putut prezenta polițiștilor autorizația de vânătoare și nici polița de asigurare împotriva accidentelor pe care ar fi trebuit să o aibă, în calitate de vânător. 

Arma și muniția au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de a practica vânătoarea fără fi înscris în autorizația de vânătoare, trecerea pe un fond cinegetic cu arma neînchisă în toc și vânătoarea practicată fără polița de asigurare conform prevederilor Legii 407/2006. 

Foto:
unsplash/sebastianpoc