Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare

Luni, 2 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins apelul fostului fotbalist şi a menţinut decizia de condamnare aplicată în luna februarie 2023 de Judecătoria Cornetu, potrivit Agerpres.
Potrivit presei sportive, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001, când a fost prins băut la volan. A încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.
În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

În primul rând, regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur şi simplu, mă duceam la spital. Îmi era rău şi martorii au declarat acelaşi lucru. Acum, ştiţi cum e în viaţă, chiar dacă faci anumite greşeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei, e greşeala mea. Nu aş schimba nimic, pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice„, declara la acea vreme Dănuţ Lupu pentru ziarul Gândul.  

Dănuț Lupu, 56 de ani, și-a început cariera de fotbalist la Dunărea Galați, echipă pentru care  a jucat între anii 1985 – 1987. A mai jucat la o mulțime de cluburi, printre care Dinamo, Rapid, Panathinaikos, Brescia, cât și pentru echipa națională la Campionatul Mondial din 1990.

Foto:
Agerpres