Echipa din Surdila Greci, câștigătoare a fazei județene O.N.S.S. Brăila la oină

În data de 8 aprilie, pe terenul sintetic din comuna Tichilești (județul Brăila), cinci formații de băieți reprezentând instituții de învățământ gimnazial din județul Brăila și-au disputat supremația pe faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, competiție organizată anual, la mai multe discipline sportive, pentru clasele primare, gimnaziale și liceale, sub egida Ministerului Educației.
Astfel, peste 50 de elevi de la Școala Generală Surdila Greci, Școala Generală Râmnicelu, Școala Generală Tichilești, Școala Generală Scorțaru Nou și Școala Generală ,,Vasile Alecsandri” Brăila au oferit un spectacol frumos pentru publicul care a binevoit să asiste la o sărbătoare a sportului nostru national.
Iată si rezultatele complete ale turneului supervizat de vicepreședintele Federației Române de Oină, domnul Cornel Săndulescu, care a remarcat calitatea bună a jocurilor:
Râmnicelu – Scorțaru Nou 6-2,
Tichilești – Vasile Alecsandri 2-0,
Surdila Greci Vasile Alecsandri 10-2,
Tichilești – Scorțaru Nou 2-2,
Râmnicelu – Surdila Greci 0-19,
Vasile Alecsandri – Scorțaru Nou 0-0,
Tichilești – Râmnicelu 6-0,
Surdila Greci – Scorțaru Nou 14-0,
Vasile Alecsandri – Râmnicelu 2-2,
Tichilești – Surdila Greci 2-10.
Astfel, formația din Surdila Greci (antrenor Valentin Mihai) a obținut calificarea la turneul fazei zonale,
ce se va desfășura la Focșani în perioada 19-21 aprilie a.c.
Meciurile au fost arbitrate de Valentin Mihai, Gelu Răcaru și Nicu Cîrstea (toți din Făurei) și Alexandru Popescu (Brăila).
La buna desfășurare a competiției o contribuție majoră a avut și directorul Școlii Generale din Tichilești, domnul Ionel Micu, profesor de educație fizică și sport, un admirator al oinei.