Elena Șerban trimisă acasă de selecționerul Florentin Pera

Trofeul Carpați la handbal feminin, care s-a desfășurat la Bistrița, a fost ultimul test pentru naționala României, în perspectiva apropiatului Campionat Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia.

Din cele 20 de jucătoare care au fost selecționate de Florentin Pera, antrenorul României, la două a trebuit să se renunțe, deoarece, conform regulamentelor internaționale, loturile sunt formate din 18 jucătoare.

Concurență acerbă a fost pentru cele trei locuri de portar în lot, pe ele candidând patru portărițe de valori sensibil egale, printre care și Elena Șerban, legitimată la HC Dunărea Brăila.

Din nefericire, chiar Elena Șerban a fost anunțată că nu a prins lotul și, după turneul patrulater de la Bistrița, a fost trimisă acasă. Portarii care vor apăra pentru România, la Campionatul Mondial, sunt Diana Ciucă, de la Rapid, Iulya Dumanska, de la Gloria Bistrița și Daciana Hosu, de la SCM Rm. Vâlcea.

Decizie injustă?

Oficialii echipei brăilene consideră că această decizie a lui Florentin Pera a fost injustă deoarece, după forma de moment și valoare, Elena Șerban ar fi fost al doilea portar al naționalei, după Diana Ciucă. În schimb, se pare că Florentin Pera a preferat să lucreze cu Dumanska, actualul portar și de la echipa de club pe care selecționerul o antrenează, Gloria Bistrița. În aceeași cheie, Daciana Hosu este legitimată la SCM Rm. Vâlcea, clubul unde a activat Florentin Pera înainte de a pleca în Rusia și de a fi nominalizat ca antrenor al naționalei feminine a României.

Oficialii echipei brăilene și suporterii de la malul Dunării sunt alături de Elena Șerban și o încurajează. A mai fost trimisă acasă și Ana Tănasie, extrema stângă de la Minaur Baia Mare.

România va debuta pe 1 Decembrie la Mondial, contra modestei selecționate din Chile. Brăila a mai rămas, după această decizie, cu două handbaliste în lot, Nicoleta Balog și Andreea Popa, care a și fost omul meciului cu Portugalia, de la Trofeul Carpați.

În ceea ce o privește pe Elena Șerban, ea va reveni la dispoziția echipei de club și se va pregăti alături de colegele care nu au fost convocate, pentru diverse selecționate, la Campionatul Mondial.

 

Foto:
Sabin Malisevschi/HC Dunarea Braila