Situația în județul Brăila după finalizarea codului roșu de vreme rea

Azi, 26 noiembrie, începând cu ora 10:00 și până la ora 16:00, specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis cod roșu în județul Brăila și în zonele învecinate ale acestuia.

20 de echipe de la Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Brăila sunt în teren pentru a remedia problemele în alimentarea cu energie electrică în mai multe sate și orașe din județul Brăila.

Inițial, în județul Brăila s-a constatat că 98 de localități, cu 44946 consumatori, nu erau alimentate cu energie electrică. La ora 20:00, mai bine de 68 de localități cu 23574 de consumatori nu sunt alimentate cu energie electrică.

Printre localitățile și zonele afectate se află următoarele:

Vădeni, Cotu Mihalea (Siliștea), Victoria, Tîrlele Filiu (Ianca), Ionești (Cireșu), Batogu (Cireșu), Lișcoteanca (Bordei Verde), Vărsătura (Chiscani), Ciocile, Chioibășești (Ciocile), Chichinețu (Ciocile), Roșiori, Colțea (Roșiori), Florica (Roșiori), Stanca (Stăncuța), Polizești (Stăncuța), Viziru, Lanurile (Viziru), Tătaru (Dudești), Brateșu Vechi (Surdila Greci), Făurei sat (Surdila Greci), Horia (Surdila Greci), Surdila Greci, Filipești (Surdila Găiseanca), Făurei, Unirea, Silistraru (Traian), Valea Cânepii (Unirea), Oprișenești (Ianca), Plopu (Ianca), Lacu Rezi (Însurăței), Măru Roșu (Însurăței), Mihai Bravu (Victoria), Jirlău, Drogu (Galbenu), Odăeni (Ciocile), Pribeagu (Roșiori), Titcov (Frecăței), Măxineni, Corbu Nou (Măxineni), Gurguieți (Scorțaru Nou), Sihleanu (Scorțaru Nou), Pitulați (Scorțaru Nou), Scorțaru Nou, Constantinești (Râmnicelu), Râmnicelu, Corbu Vechi (Măxineni), Baldovinești (Vădeni), Muchea (Siliștea), Mărtăcești (Siliștea), Siliștea, Oancea (Romanu), Comăneasca (Tudor Vladimirescu), Scorțaru Vechi (Tudor Vladimirescu), Traian, Țepeș Vodă (Movila Miresii), Esna (Movila Miresii), Movila Miresii, Găvani (Gemenele), Gemenele, Urleasca (Traian), Frecăței, Țăcău (Mărașu), Băndoiu (Mărașu), Măgureni (Mărașu), Mărașu, Cazasu, Gropeni. 

Mai multe drumuri au fost deschise în regiunea și în apropierea județului Brăila  

Din cauza intensificărilor puternice ale vântului, cu rafale de peste 90-100 km/h, a viscolului și a vizibilității reduse, mai multe drumuri au fost închise. După finalizarea codului roșu, situația drumurilor arăta în următorul fel:

– DN 21 Brăila – Slobozia, DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat, DN 23 Brăila – Focșani și drumurile județene sunt închise, preventiv, de administratorii drumurilor.  

Drumul Național DN 22 B – Dig Brăila – Galați este deschis și se circulă în condiții de iarnă. 

La nivelul județului Brăila situația drumurilor și a filtrelor mixte (IPJ si IJJ Brăila), se prezintă astfel: 

– DN 23 – restricție de circulație către județul Vrancea. Filtru de informare instituit la intersecția Șoseaua de Centură – DN 23. 

– DN 2S – restricție de circulație Brăila-Tulcea. Filtru instituit la intersecția DJ 221 – DN 2S. 

– DN 23 – restricție de circulație către județul Vrancea. Filtru instituit în localitatea Măxineni.  

– DJ 221 – restricție de circulație Cazasu – Romanu. Filtru instituit în localitatea Cazasu. 

– DN 22 – restricție de circulație Cazasu către Tudor Vladimirescu. Filtru instituit în localitatea Cazasu. 

– DN 21 – restricție de circulație către Chiscani. Filtru instituit la intersecția DN 21 – DJ 212. 

– DN 22 – restricție de circulație către DJ 221. Filtru de informare instituit în localitatea Șuțești. 

– DN 22 – restricție de circulație către DJ 202A. Filtru de informare instituit în localitatea Grădiștea. 

– DE 584 – restricție de circulație către județul Ialomița. Filtru instituit la intersecția DE 584 – DN 21, în localitatea Bărăganu.  

– DE 584 – restricție de circulație către DJ 203 – Zăvoaia. Filtru instituit în orașul Însurăței.  

– DE 584 – restricție de circulație către DJ 211 – județul Ialomița. Filtru instituit în localitatea Viziru. 

– DE 584 – restricție de circulație către DJ 211A – Bordei Verde. Filtru instituit în localitatea Viziru. 

– DJ 212A – restricție de circulație către DJ 211B către județul Ialomița. Filtru instituit în localitatea Mihai Bravu. 

Filtre pentru restricția stabilită: 

– DN 2B restricție de tonaj Buzău – Galați pentru vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 7,5 tone.  

– DN 2B – restricție de tonaj către DJ 211- Bordei Verde pentru vehiculele cu masa totală maxim admisă mai mare de 7,5 tone. 

Drumul Național DN 22 B – Dig Brăila – Galați este deschis și se circulă în condiții de iarnă. 

UPDATE 

Începând cu ora 20.00, se ridică restricția de 7,5 tone pe DN 2B Brăila – limita județ Buzău. Se circula în condiții de iarna. 

Începând cu ora 19.0, DN 22 Brăila – limita județ Buzău (Râmnicu Sărat) se redeschide circulației cu excepția mașinilor cu masa totala maxim admisa mai mare de 7,5 tone. 

Începând cu ora 18.30, DN 21 Brăila – limita județ Ialomița si DN 21A Bărăganu – limita județ Ialomița se redeschid circulației, fără restricții.  

În Brăila circulația a fost reluată pe DN22, DN23, DN21, DN21A, DN2B.  Drumurile de acces către Podul Suspendat de peste Dunăre (DN2S și DN22J), rămân închise până mâine dimineață. 

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri (SDN) Brăila a utilizat pentru curățarea drumurilor 25 de utilaje, 20 de tone de sare, 2.5 tone clorură. 

În Galați circulația a fost reluată pe toate sectoarele de drum: DN24, DN24D, DN25, DN26, DN2B, DN22B, DN25A, DN26 A, DN24E. 

SDN Galați a utilizat 13 utilaje și 10 t de sare. 

La Buzău circulația este deschisă pe toate sectoarele de drum, astfel: DN2, DN2B, DN2C și DN22. 

SDN Buzău a intervenit cu 14 utilaje și 45 t material antiderapant.  

În Vrancea se circulă fără restricții pe DN2L, între localitățile Tișița și Panciu, la fel și pe DN23B, Măicănești- Ciorăști. SDN Focșani a intervenit cu 11 utilaje si 203 t de sare. 

Trenuri anulate sau staționate în gară  

Mersul trenurilor a fost afectat de vremea rea din județul Brăila. Astfel, mai multe trenuri au fost anulate sau staționate în gară după cum urmează:  

– tren de marfa staționat pe firul 2 de circulație între stația CF Lacu Sărat si Traian, a fost rupt pantograful și astfel se intervine de către lucrătorii CFR la fața locului – este retras în Lacu Sărat definitiv. 

– între Brăila si Baldovinești, in dreptul firului 1 de circulație se afla căzut un copac ce nu obstrucționează circulația, dar se circula cu viteza redusa remediat cu ora 14.58; 

– trenurile R 7360 este garat în Buzău la ora 13.54 si IR 1570 care era în zona Stației CF Făurei, plecat 14.09; 

– în zona Stației CF Lacu Sărat, km 211+050, firul de tensiune este rupt. S-a remediat de lucrătorii CFR. 

– trenul IR 1572 Galați-București Nord a fost anulat; 

– trenul IR 1575 București Nord-Galați a fost anulat; 

– trenurile R 7363, 7365 Buzău – Galați au fost anulate; 

– trenurile R 7364, 7366 Galați – Buzău au fost anulate. 

În municipiul Brăila sunt peste 200 de copaci căzuți 

Viscolul puternic a cauzat ruperea mai multor copaci în municipiul Brăila. După finalizarea codului roșu, s-a constatat că mai bine de 200 de copaci au fost rupți. Pentru remedierea acestei probleme, au acționat mai multe echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență „Dunărea” Brăila, compania Electrica Distribuție și Seroplant.

Mâine, 27 noiembrie, vor fi suspendate cursurile în format fizic 

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a luat hotărârea ca mâine, 27 noiembrie, să se suspende cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ din județul Brăila, inclusiv în municipiul Brăila, și să se desfășoare în format online în funcție de posibilități.

Foto:
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere/Facebook