Eleve din Brăila, premiate la Olimpiada internațională de Limba Engleză

Olimpiada Internațională de Limba Engleză, ediția 2023, destinată elevilor de liceu care studiază limba engleză ca limbă modernă, s-a desfășurat între 10 și 17 septembrie la București. Competiția a fost structurată pe trei niveluri lingvistice (B1, B2 și C1) și două probe: una individuală compusă din patru părți (Use of English, Listening, Creative Writing și Speaking) și una pe echipe (prezentarea în format digital a răspunsului creativ la o operă literară – Literary Text Mediation). Lotul României a fost format din opt elevi. Palmaresul lor este următorul:

Proba individuală, nivel B1 

  • Locul I – Andrei Cristian Robu de la Școala Gimnazială nr. 197/ Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București; 
  • Locul II – Leonard Nicolas Gitoi de la Liceul Teoretic „Al. Ghica” Alexandria, Teleorman; 
  • Mențiuni – Ioana Gherlan de la Colegiul Național „Gh. Lazăr” București și Amalia Popîrțac de la Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci” Brăila; 

Proba individuală, nivel B2 

  • Locul I – Victor Caciulan de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București; 
  • Locul III – Alex Costache de la Colegiul Național „Sf. Sava” București; 

Proba individuală, nivelul C1 

  • Locul I – Theodora Iancu de la Colegiul Național ‘Mihai Viteazul” București; 
  • Locul III – Daria Madadi de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” (CNNB) Brăila; 

Proba pe echipe, nivel B1 

  • Locul II – Gherlan Ioana, Robu Andrei, Gitoi Leonard, Popîrțac Amalia;

Proba pe echipe, nivel B2 – C1 

  • Mențiune – Caciulan Victor, Costache Alex, Iancu Theodora, Madadi Daria. 

Elevele brăilence care au obținut premii sunt și cursante la Centrul Județean de Excelență, condus de prof. dr. Ștefan Aftodor. Premianta de pe locul al III-lea, Daria Madadi (stânga), este în clasa a XII-a la CNNB, în timp ce Amalia Popîrțac (dreapta) este în clasa a X-a la Colegiul „Murgoci”.

Coordonatori de lot au fost prof. Luminița Pleșa de la Liceul Teoretic „Al. Ghica” din Alexandria și prof. Anca Dimcea de la Colegiul Național „Gh. Șincai” din București.

La olimpiadă au participat 58 de elevi din Bulgaria, Letonia, Macedonia de Nord, Portugalia, Republica Moldova, România și San Marino.

Organizatorii competiției au fost Ministerul Educației, în parteneriat cu Centrul de Limbi Moderne al Consiliului Europei, Universitatea București, Universitatea Politehnică București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Foto:
Ministerul Educației