Fără bac la Brăila de la 1 noiembrie

Începând cu 1 noiembrie au fost sistate cursele de traversare a Dunării cu bacul în zona Brăila- Smârdan. Decizia a fost luată de conducerea ROMNAV S.A., singurul operator de acest fel de pe malul brăilean al Dunării, din cauza pierderilor financiare înregistrate de companie după inaugurarea Podului suspendat peste Dunăre. 

„Nu mai putem activa pentru că nu mai este trafic, nu mai este rentabil”, a declarat pentru Monitorul de Brăila Andrei Antistescu, directorul general al Diviziei de treceri cu bacul din cadrul ROMNAV.  

Doi operatori asigurau acest serviciu până la deschiderea podului suspendat peste Dunăre. Danubtrans Măcin și-a încetat activitatea din data de 6 iulie 2023. ROMNAV a anunțat atunci că își va restricționa activitatea pe timpul nopții doar pentru urgențe, dar a revenit asupra deciziei la scurt timp. 

Compania ROMNAV a fost înființată în 1903, odată cu Direcția Navigației Fluviale. După Revoluție, flota fluviala s-a divizat, ROMNAV fiind una dintre aceste diviziuni. Din 1999, compania are capital integral privat și societatea este listată la bursă.  

Compania își desfășoară activitatea pe tot sectorul fluvial, inclusiv canalele 

interioare, până în portul Constanța, asigurând transportul de mărfuri generale cu barje descoperite și acoperite și manipulări de mărfuri cu macarale plutitoare. La sfârșitul anului 2022, societatea înregistrase un profit net în valoare de 45.531.592 lei, cu 780,99% mai mare față de profitul anului precedent, conform raportului făcut public pe site-ul instituției. Numărul mediu de salariați la acea dată era de 155.  

Foto:
Facebook - Romnav Braila