Toamna în ramă, la Școala Populară „Vespasian Lungu”

Profesori și cursanți ai Școlii Populare de arte și meserii „Vespasian Lungu” au dezvoltat evenimentul expozițional „Toamna pusă-n ramă”, marcând tradițiile populare ale anotimpului recoltelor. Nu a fost doar o expoziție, ci o adevărată punere în scenă, în curte. Toată lumea a participat la realizarea evenimentului, inclusiv personalul de specialitate, inclusiv la ședințe foto în decorul autumnal cu sublinieri picturale. 

Au expus lucrări tematice cursanții claselor de pictură și grafică realizate sub îndrumarea profesorilor Nela Constantinescu, Florentina Giol și Cristian Radu. 

Cursanții de la clasa de artă fotografică, profesor Viorel Neagu, au încercat să arate ce au învățat, fotografiindu-i pe colegii de la clasele de canto și teatru, care au dorit să le fie modele, dar și pe ceilalți doritori. Prof. Nela Constantinescu a realizat și câteva elemente de decor tip panou care au fost, de asemenea, folosite la demonstrația de fotografie. Profesorul de educație plastică Elena Salomeea Moraru Kaloxilos a fost unul dintre coordonatorii acțiunilor de decorare și amenajare a expoziției. Profesorii de la secția externă a Școlii Populare organizată în comuna Roșiori, respectiv Georgeta Lupu și Mircea Nicolae, catedrele de dans popular și orgă electronică, au adus de-acasă obiecte și elemente tradiționale pentru expoziție.   

Managerul Geanina Onodi, profesor de pian, a coordonat cu discreție acțiunea care a animat curtea Școlii Populare și a permis cursanților, care de obicei nu se întâlnesc, fiind la clase diferite, să se cunoască și să facă schimb de idei, impresii, chiar să facă propuneri pentru alte evenimente comune.    

 

Foto:
Școala Populară de Artă