Filiala Brăila a Forței Dreptei: noile măsuri fiscal-bugetare se îndreaptă împotriva celor care plătesc taxe și impozite

Antoneta Ioniță (foto), președinte al filialei Brăila a partidului Forța Dreptei, își exprimă nemulțumirea față de noile măsuri fiscal-bugetare din proiectul de lege pentru care și-a asumat Guvernul Ciolacu răspunderea în Parlament.  

Măsurile fiscal-bugetare ale guvernului actual vor conduce la costuri mai mari pentru populație. Nu poți să crești taxe și impozite și să te prefaci că nu înțelegi că toate aceste vor conduce la scumpiri ce vor afecta populația. Dacă nu mă crede, dl. Ciolacu îl poate întreba pe colegul său, dl. Mihai Tudose. Pe vremea când era prim ministru, Tudose a crescut acciza pentru carburanți dar ne asigura că nu se va scumpi benzina pentru că <nu fac băieții aia ce vor ei la pompă>. Și s-a scumpit”, spune Antoneta Ioniță.  

Noile măsuri fiscal-bugetere, „o șmecherie” asumată de guvernul PSD-PNL afirmă Antoneta Ioniță

Liderul Forței Drepte brăilene subliniază și că unele declarații ale primului ministru sunt doar vorbe. Când Ciolacu a spus că se va baza nu doar pe cei cinstiți, care-și plătesc corect taxele și impozitele la stat, iar pe ceilalți îi va pune la plată, a făcut afirmații fără acoperire, este de părere Antoneta Ioniță: „Domnule Ciolacu, cineva v-a încurcat notițele. Păi, tocmai cei care-și plătesc taxele și impozitele sunt sancționați de măsurile guvernului PSD-PNL. Ai salariu mare dintr-un job cinstit? Ai salariați și îi plătești cu toate actele în regulă? Ești freelancer, ai o mică afacere pe PFA sau IMM? Ai o firmă mică care a reușit să facă o cifră de afaceri anuală mai mare de 60.000 euro? Ești taxat! În ultimul caz, de trei ori mai mult. De ce? Pentru că singura găselniță a guvernului la lipsa de bani la buget este să crească taxele și impozitele oamenilor și business-urilor cinstite. Pe cine nu deranjează dl . prim ministru? Pe cei care fac evaziune fiscală tocând milioane de euro anual pe contracte inutile sau lucrări supraevaluate, pe cei care conduc diverse instituții ale statului – oameni susținuți de partidele aflate la putere – a căror principală performanță se măsoară în șpăgile primite în portbagaje încăpătoare, pe cei care au sufocat bugetele instituțiilor angajând prieteni, rude și colegi de partid și, bineinteles, pe cei cu pensii speciale. Pe aceștia nu-i deranjează premierul Ciolacu. Nepricepere, lipsă de profesionalism? Nu! Șmecherie! O șmecherie asumată de guvernul PSD-PNL care consideră că, repetând la nesfârșit niște minciuni rostite în discursul lui Ciolacu, le pot transforma în adevăruri”. 

Antoneta Ioniță, medic, care în trecut a fost deputat din partea PNL Brăila, anunță și că parlamentarii partidelor de opoziție, respectiv cei de la Forța Dreptei și USR, vor ataca la Curtea Constituțională măsurile din această ordonanță privind modificările la codul fiscal.