Încă patru amenzi la stațiile GPL din județul Brăila

În perioada 02 – 08 octombrie au fost efectuate 23 de controale la instituțiile publice și operatorii economici de pe raza județului Brăila care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL). 

Conform comunicatului transmis de Instituția Prefectului Brăila, au fost dispuse 26 de măsuri și au fost aplicate patru amenzi în urma deficiențelor sau disfuncționalităților și neregulilor constatate. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila a aplicat trei amenzi în cuantum de 17.500 lei pentru neîntocmirea analizei de risc, nereguli la rețeaua exterioară de alimentare cu apă a instalațiilor de stingere a incendiilor și lipsa marcării punctului de încărcare a autocisternei. 

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a dispus o amendă în cuantum de 6.000 lei pentru neîntocmirea raportului anual privind transportul de mărfuri periculoase și lipsa avizului medical și psihologic pentru managerul de transport.