„Zestrea Bărăganului” la festivalului folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”

Grupul vocal-instrumental bărbătesc din Ciocile, județul Brăila, denumit „Zestrea Bărăganului”, a participat la festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în Iași.

Prezența grupului din Ciocile a fost posibilă datorită susținerii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila. Alina Petronela Sulicu, managerul CJCPCT Brăila, a fost de asemenea prezentă la evenimentele din Iași, după ce a primit invitația de a participa la festival din partea CJCPCT Iași.

Manifestarea din Iași, ajunsă la cea de-a LIV-a ediție, a găzduit ansambluri de dansuri, grupuri vocale, fanfare și tarafuri din diferite județe ale țării – Iași, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Olt, Vaslui, Vrancea, Suceava – dar și din Republica Moldova și Ucraina.

Formația „Zestrea Bărăganului” a fost inițiată de prof. Gheorghe Ciucă, ajutat de soția sa, prof. înv. primar Maria Ciucă. Profesorul Ionel Ciucă continuă și astăzi să fie alături de bărbații din Ciocile, care au învățat doine, balade și alte cântece populare tradiționale, interpretându-le în modul autentic descris de specialiști, asemenea strămoșilor lor.

Brăilenii au susținut un spectacol, la fel ca ceilalți participanți, în sala Amfiteatru Palas Iași. Sâmbătă, 7 octombrie, au participat la parada portului popular, eveniment inclus în programul festivalului.

 

Foto:
Foto via CJCPCT & Centrul de Creație Brăila