Incendii lichidate de pompieri

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” au intervenit în ultimele 24 de ore la stingerea a două incendii și au fost solicitate în 12 cazuri de acordare de  asistență medicală de urgență. 

Un incendiu de vegetație uscată și stuf, cauzat probabil de un foc lăsat nesupravegheat, s-a produs, ieri, în jurul orei 14.00, pe raza comunei Baldovinești, afectând o suprafață de circa 800 mp. Pentru lichidarea incendiului a intervenit Detașamentul 1 de pompieri Brăila, cu o autospecială de stingere. 

Aceeași subunitate de pompieri a intervenit în noaptea trecută, la ora 00.47, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească pe Str. Arad, cartier Lacu Dulce din municipiul Brăila. Acesta a fost cauzat probabil de un foc nestins sau lăsat nesupravegheat, în curte. La adresa menționată, au ars cca. 1500 kg de gunoi menajer și cca. 200 kg materiale textile. Pentru că incendiul a fost observat cu întârziere, focul s-a extins și la proprietatea învecinată, unde au ars o magazie construită din lemn și PAL cu o suprafață de cca. 60 mp, cca. 1000 kg lemn de loc, materiale textile (șase covoare, îmbrăcăminte), două canapele, două tomberoane pentru depozitarea gunoiului și cca. 16 mp la casa de locuit. Tavanul unei camere de locuit a fost afectat din cauza fumului și a temperaturii ridicate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Incendiul a fost lichidat la ora 03.20.  

Foto:
IGSU