Percheziţii la persoane bănuite de furt calificat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat, ieri, 41 de percheziții în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova. Controalele au vizat persoane bănuite că ar fi săvârșit, în ultimii doi ani, mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole. 

În urma perchezițiilor, forțele de ordine au descoperit și confiscat 1,6 kg de canabis, cinci tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, cinci stații RTK, 10 calculatoare pentru tractoare și 30 de cabluri. Șase persoane au primit mandat de aducere, fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri.  

La activități au participat polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Fundulea, Poliția Orașului Lehliu Gară, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița,  Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, precum și de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Au fost implicați și polițiști din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. 

Video: https://youtu.be/DiM9e_ksRWw  

Foto:
Politia Romana