Intervenții ale pompierilor în weekend 

Subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Dunărea” au intervenit în perioada 8 – 11  septembrie pentru gestionarea a 29 de situații de urgență. Au fost stinse șase incendii, dintre care două de vegetație, a fost deblocată ușa unei locuințe din municipiu și s-a acordat asistență medicală de urgență în 22 de cazuri.  

Cele două incendii de vegetație uscată s-au produs în localitățile Chiscani și Plăsoiu, afectând o suprafață de cca 300 de mp. Au fost cauzate probabil de focul lăsat nesupravegheat în spații deschise sau de fumatul în locuri neamenajate.  

Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit vineri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Chiscani, focul pornind probabil de la o defecțiune la rețeaua electrică a podului.  

Un incendiu similar s-a produs și sâmbătă la o anexă gospodărească de pe Str. Arad din municipiu, cauza fiind de această dată fumatul în locuri neamenajate. Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au ars anexa și 1 mp de lemne de foc. 

Alte două incendii s-au produs duminică, în localitatea Roșiori și la o locuință pe strada Dumbrava Roșie din municipiul Brăila. În primul caz, cauza a fost jocul copiilor cu focul, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de Lucru Dudești intervenind cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea incendiului. Al doilea incendiu, provocat probabil de o defecțiune la rețeaua electrică, a afectat acoperișul locuinței, degradând plafoanele la două camere de locuit și o bucătărie. La fața locului a intervenit Detașamentul 1 de pompieri Brăila cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ne informează Compartimentul Informare şi Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila, prin col. Stoian Ștefan.  

Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro 

Foto:
Facebook – ISU ,,Dunărea” Brăila