Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București 

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit ieri, 18 septembrie, la București, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. 

Cei doi au purtat discuții cu privire la impactul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina asupra securității regionale, în contextul atacurilor recente asupra structurilor portuare ucrainene aflate în apropierea graniței cu România. 

Ministrul apărării naționale s-a arătat preocupat de intensificarea acestor atacuri, a dat asigurări că armata română va rămâne în contact permanent cu structurile aliate și le va informa în timp real cu privire la situația din teritoriu. Totodată, Angel Tîlvăr a subliniat importanța sprijinului oferit de Statele Unite prin decizia de a disloca aeronave F16 în România în perioada următoare. 

„Apreciez sprijinul Statelor Unite în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al NATO.  Continuăm să acționăm asumându-ne rolul în mod responsabil în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră, unde suntem un pilon de stabilitate”,  a declarat ministrul apărării naționale. 

Kathleen Kavalec a condamnat agresiunile armatei ruse și a precizat că Statele Unite vor continua să ofere asistență României în domeniul apărării. 

Foto:
Ministerul Apărării Naționale