Zăvoaia, peste 12 milioane de lei pentru drumuri

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a fost semnat recent contractul în valoare de peste 12 milioane de lei destinat comunei brăilene Zăvoaia pentru modernizarea drumurilor de interes local. Ministrul Adrian-Ioan Veștea a dat undă verde finanțării, care se derulează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea: „Este mereu o bucurie să mă întâlnesc cu oameni de administrație dedicați comunităților pe care le conduc și care fac demersuri serioase și profesioniste pentru elaborarea și punerea în practică a proiectelor de care locuitorii au nevoie pentru a duce o viață decentă, prin facilitarea accesului la servicii publice de calitate”. 

Deputatul Alexandru Popa, președinte PNL Brăila, a fost prezent, de asemenea, în acel moment la minister.

Contractul între Ministerul Dezvoltării și Primăria Zăvoaia, deja semnat prin Programul <Saligny>, are o valoare totală a contractului este de 12.436.749,10. Îl felicit pe primarul comunei, Stănică Drugău, pentru această reușită. Sper să obțină finanțări și pentru alte proiecte de interes comunitar„, a declarat liberalul brăilean. 

Numărul contractelor semnate, până acum, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” depășește cifra de 2.100, valoarea totală fiind de peste 23 miliarde lei. Numai pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor de interes local sunt 44 de proiecte semnate până la acest moment. Valoarea totală a investițiilor de la bugetul central pentru drumuri de interes local este de peste 467,4 milioane lei.

Comuna Zăvoaia este singura din județul Brăila, deocamdată, cu un proiect de acest gen semnat. Din județul Galați, în lista amintită se află doar comuna Băleni.

Foto:
MDLPA