Consilierul județean Alexandru Bucălău, nemulțumiri referitoare la lucrările de pe Bulevardul Independenței 

Liberalul Alexandru Bucălău, membru în plenul Consiliului Judeţean Brăila, a transmis un comunicat de presă în care își exprimă sentimentul de nemulțumire cu privire la mai multe aspecte din desfășurarea lucrărilor cu bani europeni de pe Bulevardul Independenţei. Proiectul are o valoare de aproximativ 15 milioane euro. 

Alexandru Bucălău privește la bulevardul în plină renovare și, aidoma multor brăileni, încearcă să îşi dea seama cum va arăta la final şi, mai ales, când va fi acest final:

Am parcurs pe jos o bună distanţă din acest bulevard şi, dincolo de modul haotic de aranjare a dalelor, proiectul nefiind respectat în totalitate, m-a surprins lipsa vegetaţiei. Pe părţile laterale ale traseului pietonal sunt doar câţiva copaci şi pământ cu urme de gazon ici şi colo. De departe iese în evidenţă fântâna-corabie, o lucrare executată grotesc, cu montarea camerei pompelor cu 20 cm mai sus faţă de nivelul trotuarului, oamenii fiind nevoiţi să urce şi să coboare dealuri şi văi în această zonă, existând riscul de a se împiedica şi a se răni grav în betonul dalelor amplasate alandala. Un proiect greşit cap coadă, care arată clar incompetenţa constructorului şi modul neglijent în care s-a lucrat pe bani europeni, o <carte de vizită> care va rămâne veşnic mărturie a nepriceperii şi mai ales a nepăsării cu care sunt executate lucrările în Brăila. O mare bătaie de joc la adresa brăilenilor. În martie 2022, pe zona de bulevard dîntre Gării şi Calea Galaţi, reabilitarea a început cu tăierea copacilor tineri. Pe lângă ce era putred, au fost tăiaţi atât copacii sănătoşi, cât şi trandafirii, culmea. Dacă în trecut mai exista o minimă preocupare a autorităţilor pentru amenajarea spaţiilor verzi, în prezent nu se mai ţine cont de nimic, se taie copacii, se aruncă ceva gazon, nici acela uniform, iar în rest se toarnă asfalt, inclusiv între rigolele dintre copaci. Toată vara coşurile de gunoi au stat sufocate de mizerie şi, doar după numeroasele semnale venite din partea brăilenilor care nu mai puteau suporta mirosul, au fost golite. Dalele care sar la tot pasul nu sunt văzute de dirigintele de şantier, iar angajaţii din Primăria Brăila, care ar trebui să verifice lucrarea, închid ochii”

Consilierul județean liberal subliniază și alte aspecte care, nu doar pentru el, reprezintă atâtea întrebări fără răspuns, lăsând un gust amar brăilenilor ce așteaptă un interes mai mare din partea administrației locale. Ei nu uită, și speră ca nici cei care conduc acum administrația să nu uite, că orașul merită modernitate sinonimă cu istoria sa fabuloasă, cu frumusețea spațiilor construite (dar lăsate în paragină) în trecut. Ne referim aici la tot ce este inclus în Lista Monumentelor Istorice, zone demne de un adevărat oraș european.

În altă ordine de idei, Primăria Brăila a efectuat, în perioada 8-16 septembrie, probe tehnologice pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de irigat şi a celei de iluminare a pistei pentru biciclete pe Bulevardul Independenţei. Brăilenii au fost atenţionaţi că, pe perioada probelor, iluminatul public pe bulevard va funcţiona şi pe timpul zilei. Sperăm că probele au meritat consumul de curent electric făcut ziua, în amiaza mare, timp de o săptămână. Poate măcar de acum înainte se va munci cu simţ de răspundere la acest proiect, în care sunt investite peste 15 milioane de euro fonduri europene, iar lucrarea va fi finalizată la timp şi nu cu întârzieri, aşa cum ne-am obişnuit din experienţa celor mai multe proiecte derulate în municipiul şi judeţul Brăila„, precizează Alexandru Bucălău. 

Foto:
Alexandru Bucălău