La Festivalul internațional de jazz “Johnny Răducanu” 2023, bilete disponibile la sediul organizatorului 

La sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila se vând deja bilete pentru ediția 2023 a Festivalului internațional de jazz „Johnny Răducanu” care are loc în zilele 20, 21 și 22 octombrie în organizarea instituției menționate. Așa cum se știe, manifestarea este deopotrivă concurs destinat tinerilor care performează sau/ și se pregătesc în jazz, dar este totodată și o ocazie pentru publicul din Brăila, Galați etc. să vină la recitalurile invitaților, să se bucure de o muzică interpretată la superlativ. 

Organizatorul, Centrul de Creație condus de managerul Alina Sulicu, a invitat pentru cele trei seri de festival artiști ai genului care nu mai au nevoie de prezentare.  

Astfel, primul recital din prima seară va fi oferit de Michael Crețu Trio. Contrabasistul Michael Crețu trăiește în Marea Britanie, dar revine bucurie la manifestarea din orașul natal al unchiului său, Johnny Răducanu (1 dec 1931, Brăila – 19 sept 2011, București). Și anul acesta, Michael Crețu va prezenta filmul despre familia Johnny Răducanu, iar în recital îl va avea ca partener pe Myke Wilson la tobe. Un alt recital al serii de 20 octombrie este oferit de Luiza Zan Quintet. În seara de sâmbătă  concertează Bruno Heinen Trio și Vali Boghean Band, iar duminică Mircea Tiberian cu Nadia Trofin, dar și Florin Niculescu având ca invitați pe cei din Trio Petrică Andrei.  

Programul pentru doritorii de bilete este următorul: de luni până joi în intervalul ora 10.00 – 16.30, iar vinerea de la 10.00 la 14.00.