La joacă în parc cu sabia și baioneta

Doi tineri au fost surprinși într-un parc din Brăila având asupra lor arme albe. Echipajul de jandarmerie i-a depistat seara, în data de 10 octombrie, cu o baionetă și o sabie. Deși era întuneric și parcă era pustiu, ceea ce indică faptul că cei doi ar fi plănuit intenționat să nu fie văzuți de alții, prezența lor acolo cu astfel de obiecte este îngrijorătoare.

În urma controlului corporal, jandarmii au descoperit o baionetă de 39 de centimetri, cu o lamă de 25 de centimetri, și o sabie de 49 de centimetri, având lama lungă de 34.5 centimetri.

Tinerii au mărturisit că armele au fost cumpărate în aceeași zi și că seara au ales să se joace cu ele în parc. Motivul achiziției nu este clar, dar o astfel de „joacă” ar fi putut fi extrem de periculoasă atât pentru ei, cât și pentru alții. Mai îngrijorător este cât de ușor se pare că pot fi achiziționate astfel de arme albe sau materiale pirotehnice.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare în prezența mamei și a tutorelui legal al tinerilor, iar cercetările continuă sub supravegherea poliției (https://youtu.be/YJudXMqkH1w).

Foto:
Inspectoratul de Jandarmi Brăila