La Teatrul ”Cărăbuș”, deschiderea stagiunii 

De acum, dacă la teatrul de păpuși ”Cărăbuș” s-a deschis stagiunea 2023 – 2024, copiii pot merge duminică de duminică, la ora binecunoscută 11.00, pentru spectacolele care îmbină lumea poveștilor cu miraculosul scenei.  

Duminică, 3 septembrie, spectacolul ales de echipă pentru primul gong al anului teatral a fost ”Balul Cenușăresei” realizat după Charles Perrault în regia lui Toma Hogea, după povestea în care – cine nu a citit în carte, va trebui să parcurgă atent povestea! – o fată săracă este ajutată de o zână bună să se transforme în prințesă și să câștige inima unui prinț. În spectacolul brăilean un rol scenic important îl are condurul fermecat.  

Visul din narațiunile copilăriei se întâmplă arareori și aievea, dar e bine să lăsăm copiilor bucuria poveștilor și să le dezvoltăm, oferindu-le șansa unei bune educații, puterea de a crede că visele se pot împlini. 

Spectacolul ”Balul Cenușăresei” a avut premiera la finele stagiunii trecute, iunie 2023. Este o piesă cu actori, nu cu păpuși, foarte antrenantă – muzica îi aparține lui Cari Tibor, compozitor care a lucrat și cu teatrul dramatic brăilean, costumele sunt și ele foarte vii, bine conturate în stilul poveștilor clasice – scenografia aparține Alinei Dincă Pușcașu. Regizorul Toma Hogea a gândit spectacolul inclusiv ca un music-hall, cu multă mișcare, așa că există și o coregrafie de care s-a ocupat Răzvan Rotaru.  

Foto:
Toma Hogea