Naționala României în fața ultimelor meciuri. Brăileanul Bîrligea accidentat

Naționala de fotbal a României se află în fața ultimelor două meciuri din campania preliminară pentru Euro 2024. Toți românii, indiferent de locația lor, sunt suporterii echipei tricolore.

Înainte de meciurile echipei noastre, cu Israel și cu Elveția, s-au mai disputat două partide restanță. Kosovo a trecut de Israel, la Priștina, 1-0, în vreme ce aseară, la Felcsut, în Ungaria, Israel și Elveția au remizat, 1-1. Aceste rezultate ne ajută în campania de calificare, România având 16 puncte, la egalitate cu Elveția, în vreme ce Israel are 12 puncte.

Lotul convocat de Edward Iordănescu poate fi consultat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. 

Din lotul respectiv lipsește Daniel Bîrligea, cvasidebutant cu o selecție în națională. Legitimat la CFR Cluj, Bîrligea este născut la Brăila, dar a crescut în Italia, alături de părinți, tot acolo debutând și în fotbal. El nu a mai fost înlocuit cu altcineva, deși regulamentele internaționale ar fi permis acest lucru.

Sâmbătă seară, pentru calificarea la Euro 2024, tricolorii au nevoie de un singur punct

Sâmbătă seară, tricolorii au nevoie de un singur punct pentru calificarea matematică la Euro 2024. În cazul unei înfrângeri, România mai are la dispoziție și partida cu Elveția, din 21 noiembrie, de pe Arena Națională. Ambele meciuri încep la ora 21.45.

România s-a calificat la turneele finale de Campionat European în 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. De asemenea, în 1972, cu regretatul Angelo Niculescu la timonă, România a ajuns în sferturile de finală, fiind eliminată de Ungaria în meci de baraj, 1-2 la Belgrad, însă fără să se califice la turneul final care, la acea vreme, era alcătuit din numai patru echipe.

România, în această campanie, joacă a doua oară consecutiv în deplasare, în Ungaria, după ce partida cu Belarus, 0-0, a avut loc pe Stadionul Ujpest din Budapesta.

Șanse bune de calificare, în premieră, are și naționala Moldovei, subiect pe care îl vom aborda într-un material distinct. Moldova urmează să joace vineri seară, ora 19.00, la Chișinău, cu Albania, după care închide preliminariile în Cehia, la Olomouc.

Hai România!