Teodor Vișan – „Expresii vizuale”, la Galeria „Gheorghe Naum”

La Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” a avut loc ieri vernisajul expoziției „Expresii vizuale”, reunind lucrări ale artistului plastic gălățean Teodor Vișan.

Cei prezenți la eveniment au putut admira portrete, peisaje citadine sau rurale, naturi statice. Amintim doar câteva titluri: „Invocație”, ,,Cartier din Balcic”, ,,Autoportret”, „Fată din Făgăraș”, ,,Natură statică cu alămuri”. Un loc aparte în expoziție îl ocupă și picturile reprezentând peisaje din Deltă. 

„În expoziție, lucrările sunt așezate pe diverse tematici: peisajul urban, tema spiritualității, tema naturii. Sunt compoziții realizate cu precizie, cu tehnică, sunt lucrări ce prezintă narațiuni inedite și sper să vă încânte privirea”, a declarat Fatme Nistoroi, muzeograf la Secția Artă și curatorul expoziției.

Verisajul s-a bucurat de prezența celebrului caricaturist, Doru Crihană și a pictorului Ionel Voineagu

Teodor Vișan, autorul lucrărilor, a mărturisit: „Am prezentat o seamă de lucrări, n-am reușit să aduc toată colecția, sunt diverse, am compoziții, peisaje, sunt multe din taberele pe unde am fost invitat. Lucrările sunt în acrilic și în ultimii ani m-am axat foarte mult pe portrete. Și aici am câteva portrete de fete, l-am adus și pe Boier Dondoș, artist brăilean, pe care intenționez să-l las în colecția muzeului. Am realizat foarte multe lucrări cu Galațiul, înainte de Galați foarte multe lucrări din Brăila, chiar zeci și zeci de lucrări cu peisaje din Brăila. Le-am dat în toate cele patru zări și sunt în colecții particulare”.

La vernisaj au fost prezenți și alți doi artiști plastici, graficianul Doru Crihană, celebru caricaturist, și pictorul Ionel Voineagu. 

Teodor Vișan s-a născut la Galați, pe 31 ianuarie 1943. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați, din 1991. A avut numeroase expoziții, atât în țară, cât și în străinătate. În 2011, i-a fost decernat Premiul pentru artă al Municipiului Galați. 

Expoziția „Expresii vizuale” va fi deschisă publicului până la data de 29 decembrie, putând fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 09.00-17.00. Intrarea este liberă.